Юлиан Вучков с рубрика в ”Здравей, България”

26 февруари 2009 | 09:47 Дачев
Изгоненият от ТВ 2 професор Юлиан Вучков ще прави компания на Милен Цветков и Лора Крумова в сутрешния блок на Нова телевизия. Телевизионната легенда ще води 10-минутна рубрика, която ще засяга теми от културния живот у нас.

Това призна Вучков в интервю пред DeltaNews. "Милен лично ме покани. Веднъж, когато му бях на гости в предаването, малко се спречкахме. Той се опита да ми опонира, но сега беше много любезен. Нямаше как да откажа", каза професорът и допълни, че десет минути няма как да му стигнат, но е поласкан от вниманието. "Темите, които ще засягам - в момента никой не говори за тях.", обясни Вучков.

В интервюто за DeltaNews доскорошният водещ на "Времена и нрави" разказва за личния и професионалния си живот, за жените около него и дългия си професионален път, който според него още не е свършил. "Убеден съм, че ще водя ново предаване. Пак ще е три часа. Но съгласете се, няма как веднага да получа покани. Поставям се на мястото на собствениците на медии. Но ще успея", категоричен е Вучков.

Проф. Юлиян Вучков от утре става “морален наблюдател“ по Нова телевизия, потвърди новината водещият на “Здравей България“ Милен Цветков. Той уточни, че всяка седмица - може би всеки четвъртък - популярният телевизионер ще има 10 минути в сутрешния блок за напътствия към обществото. В ранната утрин телефонът на г-н “Гледам и не вярвам на ушите си“ ще дава свободно и приемаме анонса на доверие, очаквайки го утре на белите фотьойлчета в студиото на Нова.

В понеделник стана ясно, че ТВ2, където до момента Вучков имаше предаване "Времена и нрави", го свалят от екран. В отговор н авъпрос за ТВ2 Вучков заявява: "Аз не съм обиден. Потресен съм. Но искам да уточня нещо важно. Не съм потресен, в смисъл сринат. Не съм сразен, не съм убит. Аз имам и в момента изключително високо самочувствие.
Аз съм изумен от начина, по който научих, че слизам от екран. Седем дни преди да ми кажат, че моето предаване се спира, ми увеличиха много сериозно заплатата. Всичко това беше съпроводено с високи оценки за моята работа. Изведнъж след седмица, след всички приказки от рода на «Ти си легенда. Няма какво по-хубаво да ти пожелаем“, ме викат и ми казват: «Трябва да ти съобщим лоша новина. Новите собственици не искат политика и публицистични предавания. Искат чисто развлекателна програма“. Но не можаха да ми накривят шапката господата. Много зрители ще загубят. Най-малко 40%, а не 4 процента. Защото имат много акъл в главата, не морал."


ИЗБРАНО