Невероятни разходки и проекти по Viasat Nature

1 април 2023 | 15:18 Дачев
Сър Дейвид Атънбъро, Големият бариерен риф и Праисторически гиганти
 
С най-обичания биолог в света, Дейвид Атънбъро, Viasat Nature ни отвежда на невероятна разходка из едно от най-важните места на света, научаваме за различните проекти за спасяването на Големия бариерен риф  и се възхищаваме на неговата многообразна дива природа - всяка събота.
 
Всеки делничен ден в 22:00 часа пък предстои пътуване във времето до един свят, в който все още съществуват смъртоносни динозаври, ходещи китове и огромни вълнести мамути – с рубриката „Праисторически гиганти“ и предавания като „Когато китовете можеха да ходят", „Неразрешен случай с динозавър", „Атънбиро и гробището на мамутите" и много други. 
От понеделник, 3 април.
 
Не е за пропускане и поредицата „Величието на сезоните“ на 9 и 10 април и най-вече специалният уикенд в чест на Деня на Земята на 22 и 23 април, който ще представи едни от най-впечатляващите заглавия по зеления канал като „Величествената Африка“, „Масай Мара": кръстопът на диви животни, „Правилата на Серенгети“, „Дивата Канада“ и още.
 
* * * * * * *
 
Уикенд, посветен на Деня на Земята
През целия ден в събота 22 април и неделя 23 април
 
Великолепна поредица от програми: ставаме свидетели на невероятно разнообразие и сила, обръщаме внимание на предстоящите предизвикателства и посещаваме всяко кътче на планетата, от резервата Масай Мара в Кения до скалистите терени на Канада. Елате на околосветско пътешествие през този уикенд и отпразнувайте чудесата на планетата Земя!
 
Сред заглавията са: „Величествената Африка“, „Масай Мара": кръстопът на диви животни, „Правилата на Серенгети“, „Лъвове и хиени“, „Величието на сезоните“, „Дивата Канада“ и още.
 
Величието на сезоните (Earth's Great Seasons), 4 епизода
По два епизода в неделя, 9 април и понеделник, 10 април от 16:40 ч.
 
Тази поредица разказва за необикновеното естество на четирите великолепни сезона на планетата Земя и за това как животните и растенията се справят с новите предизвикателства, които им поднасят. 
 
Във всеки епизод разглеждаме по един сезон - всеки със своя вълшебна и драматична индивидуалност - и разкриваме как различните животни трябва да намерят своите необикновени начини да се справят. През всеки сезон животните трябва да намират достатъчно храна, партньори, да отгледат малките си и да се справят с непостоянните климатични условия - и за да превъзмогнат изпитанията на всеки сезон и да процъфтяват, те разполагат с удивителни трикове!
 
Рубрика: Съботи с „Големият бариерен риф"
Всяка събота през април от 15:40 ч.
 
Облечете екипировката си за гмуркане и се присъединете към нас в подводно изследване на най-голямата система от коралови рифове на Земята. С най-обичания биолог в света - Дейвид Атънбъро - разглеждаме рифа и освен това научаваме за различните започнали проекти за спасяването на Големия бариерен риф и се възхищаваме на неговата разнообразна и цветна дива природа. 
 
Сред предаванията в рубриката са „Големият бариерен риф на Дейвид Атънбъро“, „Големият бариерен риф: живо съкровище“, който пък е озвучен от Ръсел Кроу, „Един риф – цяла планета“ и още.
 
Рубрика: Праисторически гиганти
Всеки делничен ден от понеделник, 3 април 
в 22:00 ч.
 
Присъединете се в едно вълнуващо приключение - пътуване във времето до един свят, в който все още съществуват смъртоносни динозаври, ходещи китове и огромни вълнести мамути. 
 
Гледайки „Атънбъро и гробището на мамутите“ (Attenborough and the Mammoth Graveyard), „Когато китовете можеха да ходят", „Неразрешен случай с динозавър", „Възходът на бозайниците" и много други, ще можете да си представите как се разхождате сред тези огромни създания и да се запознаете по-отблизо с ежедневието им... но не забравяйте да не се приближавате твърде много!


ИЗБРАНО