Водещ на БНТ с театралната награда ”Икар”

28 март 2023 | 17:11 Дачев
Водещият на сутрешното токшоу „100% будни“, актьорът Стефан А. Щерев, е отличен с награда „ИКАР 2023“ за съвременен танц и пърформанс за представлението „Нонумент-2“ на тазгодишните Национални награди за сценични изкуства, организирани от Съюза на артистите в България. 
 
Това е втора награда „ИКАР“ за Стефан А. Щерев, който за представлението „Нонумент-2“ (в копродукция с Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ – Шумен) е отличен заедно с LIGNA – Оле Фрам, Торстен Микаелсен, Михаел Хюнерс.
 
„Човек трябва да се научи да обработва миналото. Ако не го направи, най-вероятно бъдещето ще му се струва мътно. Мислете какво минало разказвате, за да знаете какво бъдеще ни чака“, каза Стефан А. Щерев в предаването „100% будни“ след награждаването си.
 
* * * * * * *
 
Съюзът на артистите в България връчи Националните награди за сценични изкуства „ИКАР“ за 49-и път в деня, в който честваме Световния ден на театъра – 27 март 2023 г.
 
Церемонията се състоя в Народния театър „Иван Вазов“ и беше излъчена пряко по БНТ2.
 
Запис от събитието зрителите на обществената телевизия могат да гледат и днес - на 28 март, вторник, от 22:00 ч. по БНТ1.


ИЗБРАНО