National Geographic през април

27 март 2023 | 12:05 Дачев
РЕСТОРАНТИ НА КРАЯ НА СВЕТА
сезон 1 (4 еп.) 
от 5 април, всяка сряда от 22:00 ч.
 
Управлението на всеки успешен ресторант изисква известна упоритост и твърдост, но тези, които се установяват дълбоко в дивата природа, откъснати от нормалните вериги за доставки, са отделна класа. Любопитна да се срещне с такива кулинарни авантюристи, Кристен Киш пътува до отдалечени места, за да научи как тези готвачи преодоляват огромните предизвикателства, необходими за сервиране на незабравими ястия в най-отдалечените точки на Земята.
ПРЕСУШАВАНЕ НА ОКЕАНА
сезон 6 (6 еп.) 
от 27 април, всеки четвъртък от 23:00 ч.
 
„Пресушаване на океана" проследява невероятни изследователски приключения в морето и на сушата.  В поредицата участват отдадени експерти, които използват най-новите технологии, за да открият изгубени потънали кораби и невиждани досега останки. В търсене на отговорите на завладяващи мистерии, водата, земята и пясъкът биват отстранени чрез магията на визуалните ефекти, за да разкрият какво се крие под тях.
ПАПАТА БУНТАР: ДЕСЕТ ГОДИНИ НАДЕЖДА
на 29 април 2023 г., събота, от 22:00 ч.
 
Актуализиран прочит на историята, която разглежда издигането на Хорхе Марио Берголио като папа Франциск през един от най-болезнените периоди в аржентинската история. 
 
Избирането му е обявено за зората на нов и по-спокоен период за Католическата църква и отвъд нея.  През 2023 г. се навършват десет години от заставането му начело на най-многокултурната и многоезична институция на планетата, която е и най-големият неправителствен доставчик на здравни грижи в света, както и най-голямата благотворителна организация. 
 
Тази нова продукция ще разгледа по-подробно неговите постижения и предизвикателствата през едно изпълнено с противоречия десетилетие. Папа Франциск обича да казва, че „ние не се намираме в епоха на промяна, а в промяна на епохата". По време на сътресенията папа Франциск внесе много промени в една институция, която губеше адепти със застрашителни темпове. Неговата отдаденост към това да се изказва по въпросите на изменението на климата го превърна в бунтар с благородна кауза. „Не трябва да се страхуваме от думата революция", казва той, докато се усмихва нежно на света.
 
СЕРВИЗ SOS
сезон 11 (10 еп.) 
от 28 април, всеки петък от 21:00 ч.
 
През април ни очакват десет нови вълнуващи епизода със завръщането на „Сервиз SOS“ с единадесети сезон.


ИЗБРАНО