Колекционерски находки и крадци на история по History

27 март 2023 | 11:46 Дачев
Крадци на история - от 3 април, всеки понеделник, 22.00 ч.
8 епизода по History
 
Разграбване на гробници, кървави съкровища  и трафик на исторически находки. "Крадци на история" е увлекателно разследване на това как търговията с крадени антики и произведения на изкуството се е превърнала в основен източник на доходи за престъпни синдикати, банди и терористи по цял свят. Безценни древни съкровища, изтръгнати от земята. Безценно изкуство, изтръгнато от стените. Това е съвременна трагедия, тъй като някои от най-великите постижения на човечеството са сведени до нивото на забранени стоки.
 
Всеки епизод от поредицата разглежда различни казуси, като разследва как и защо всички – от "Ислямска държава" до китайските триади – са се включили в тази престъпна дейност и защо международните правоприлагащи органи са решени да я прекратят, но често са безсилни да действат.
 
Най-големите загадки в историята - от 20 април, всеки четвъртък, 22.00 ч.
10 епизода
 
Разследват се основните теории, свързани с най-мистериозните неразгадани тайни в света.
 
Воден от номнирания за награда „Оскар“ и носител на награда „Еми“ актьор Лорънс Фишбърн, всеки епизод разнищва тези загадки с помощта на историци, писатели, учени и изследователи. От неразкрити престъпления и загубени и погребани съкровища до смъртта и изчезването на известни личности – „Най-големите загадки в историята“ изследва възможните обяснения за някои от най-смущаващите събития в света.
 
Спецовете обикалят Америка - от 13 април, всеки четвъртък, 21.05 ч.
16 епизода
 
За пръв път от над 600 епизода „Спецове в заложната къща“ поема на път, за да посети някои от най-вълнуващите места в Америка, като прави спирки между Сиатъл и Вашингтон в търсене на исторически находки и впечатляващи колекционерски предмети. 
 
Поредицата проследява Рик Харисън, Кори Харисън и Остин „Чъмли“ Ръсел, докато те излизат от световно известната заложна къща в Лас Вегас „Gold & Silver”, за да се свържат с фенове в осем различни града и да се сдобият с някои от възможно най-забележителните предмети, които можете да си представите.
 
Сред необикновените предмети, представени в шоуто, са ръкописно писмо от Джордж Вашингтон, бронзово полево оръдие от Американската революция, щит на Анри II, крал на Франция, снимка на Ърнест Хемингуей, направена от Юсуф Карш, и още много. 
 
Рос Кемп: Търсач на потънали съкровища (сезон 2) - от 27 април, всеки четвъртък, 23.00 ч.
4 епизода
 
В тази фактологична развлекателна поредица английският актьор и телевизионен водещ Рос Кемп продължава да се гмурка още по-дълбоко и да пътува още по-далече отпреди, за да открие корабокрушения с голямо историческо значение. 
 
В сезон 2 Рос ще изследва останките от някои от най-важните моменти в британската история - от останките от Деня „Д“, изоставени в Ламанша, до мястото на едно от най-известните корабокрушения, откривани някога - "Мери Роуз". По пътя си той ще се гмурка до нови потънали кораби край бреговете на Корнуол и ще пътува чак до Червено море в Близкия изток в търсене на променящото се британското имперско минало.


ИЗБРАНО