Мис Фишър завършва с пълнометражен филм на 30 март

21 март 2023 | 13:10 Дачев
Мис Фишър с епичен филмов завършек на серийните си криминални мистерии по Epic Drama
 
С милиони отдадени фенове по целия свят, които жадно са погълнали всяка страницата от бестселърите и всяка минута от ТВ сериите, знаменитата Мис Фрейни Фишър - отличен детектив и главен герой на три серийни поредици с феноменален международен успех - прави скок на големия екран, за да завърши криминалните си мистерии с пълнометражния филм „Мис Фишър и криптата на сълзите“ ("Miss Fisher & the Crypt of Tears", 2020).
 
Премиерата е на 30 март 2023 от 22:00 часа.
 
Йерусалим, 1929 г. Фрайни спасява млада бедуинка, държана в плен след клане в едно село и я събира отново с чичо ѝ във величествено английско имение, но след това мъж, който твърди, че има информация за момичето, е застрелян, оставяйки след себе си мистериозен медальон.
 
Точно този медальон и едно древно проклятие изстрелват Мис Фишър и нейния ухажор инсп. Джак Робинсън в бурно приключение в пустинята Негев в южен Израел.
 
Заснет на терен в Мароко, включително сред необикновените пясъчни дюни на предела на Сахара, както и в изумителните исторически имения в Мелбърн, Австралия, „Мис Фишър и криптата на сълзите“ се осъществява с помощта на мащабна спонсорска кампания от почитатели. Чрез нея се осигурява значителна част от бюджета за реализация на проекта и това е най-успешната такава кампания в Австралия и до ден днешен!
 
За филма сценаристът и продуцент Деб Кокс казва: „Искахме да се възползваме от романтиката и екзотиката на пустинята, но да заснемем история, която би подхождала на автора Кери Грийнууд и най-вече на самата Фрейни!  
„Мис Фишър е толкова интересен персонаж, че докато проучвахме идеи за филма, ни мина през ум да заложим на конвенционална мистерия с убийство, случваща се в имение или на влак, но Фрейни е екшън детектив. Тя се катери по сгради, минава на боя разстояние от бързи коли, притежава пистолет... Имахме си работа с хибриден герой и хибриден жанр, който подлежи на разработка като екшън-приключение за голям екран.”
 
Операторът Роджър Лансер за снимките в Мароко:
“Имаш камили, пясъчни дюни, фантастични залези и изгреви на луната, невероятно светлина, особено следобед – феноменално място за снимане на филм. Много удовлетворяващо кинематографски.” 
 
Изпълнителният продуцент Фиона Игър споделя някои тайни за снимачните локации:
“Имахме късмета да снимаме на снимачната площадка на „Небесно кралство“ на Ридли Скот, което беше страхотна тръпка, както и в един невероятен кратер до подстъпите на Сахара, където е сниман „Мумията“, а също и до едни впечатляващи пясъчни дюни близо до Мерзуга, където са снимани класики като „Кралицата на пустинята.”
 
За радост на режисьора Тони Тилс, оригиналният актьорски състав и екип са обединени за проекта: 
„Беше като събиране на класа, така се почувствах, когато всички се появиха. Те вече имат собствени проекти и наистина бе голямо удоволствие да се съберат отново заедно. Изумително е колко бързо влязоха в света на Мис Фишър отново“.
 
„Mис Фишър и криптата на сълзите“ дебютира по Epic Drama в България, Гърция и цяла Централна и Източна Европа на 30 март от 22:00 часа с повторение на 2 април от 00:30 часа.
  
Междувременно, епизодите от сериала са по Epic Drama всяка събота и неделя от 18:30 часа.


ИЗБРАНО