„Месец на Оскарите“ по bTV Cinema

2 февруари 2023 | 12:20 Дачев
Ексклузивна премиера на фаворита на Академията за тазгодишните награди – „Всичко навсякъде наведнъж“
 
Емблематичната кампания на bTV Cinema „Месец на Оскарите“ стартира за 12 пореден път на 14 февруари 2023 г. (вторник) и в продължение на четири седмици обещава да прикове вниманието на зрителите с близо 60 отличени или номинирани от Академията за филмово изкуство заглавия.
Филмовият канал ще представи ексклузивно и фаворита за тазгодишните награди с най-много номинации, цели 11 – „Всичко навсякъде наведнъж“.
 
„Месецът“ ще стартира ударно с трите части от легендарната поредица с общо 17 оскара „Властелинът на пръстените“, които ще бъдат излъчени на 14, 15 и 16 февруари от 21:00 ч. 
В първата седмица от кампанията зрителите на bTV Cinema ще могат да се насладят и на още култови заглавия като „Гравитация“, „Сикарио“, „La La Land“, „Невидима нишка“, „Катастрофалният артист“, „Покварена вяра“, „Ужасно силно и адски бързо“, „Вълкът от Уолстрийт“, „Перфектната буря“ и „Играч първи, приготви се“.
 
На 20 февруари (понеделник) от 21:00 ч. филмовият канал ще представи премиерно за България кулминацията на една от най-обичаните поредици през последното десетилетие – „Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят“ с номинация за „най-добър анимационен филм“. 
Седмицата продължава с касови ленти като „Съдията“, „Странният случай с Бенджамин Бътън“, „Ex Machina: Бог от машината“, „Чудо“, „Кралицата на Шотландия“, „Случаят Ричард Джуъл“, „Бодигард“, „Извънземното“, „Враг номер едно“, „Вътрешен космос“, „Последният самурай“, „Вестник на властта“ и „Аз съм Сам“.
 
Третата седмица ще прикове вниманието на зрителите с отличеното заглавие „Бомба със закъснител", чиято премиера за България ще се състои на 27 февруари от 21:00 ч. 
Три емблематични актриси за нашето време – Никол Кидман, Шарлийз Терон и Марго Роби – ще ни направят свидетели на разтърсващ скандал, довел до изобличаването и оттеглянето от длъжност на създателя на най-могъщата и противоречива медийна империя – FOX News. Селекцията от филми ще допълват и „Директно от Комптън“, „Роди се звезда“, „Теорията на всичко“, „Юношество“, „Великият Гетсби“, „Престиж“, „От другата страна“, „Най-мрачният час“, „Интерстелар“, „Лейди Бърд“, „Генезис“, „Бягай!“, „Рей“ и „Дюнкерк“.
 
На 6 март (понеделник) от 21:00 ч. bTV Cinema ще подари на зрителите първокласно киноизживяване с премиерата на военната драма „1917“ на режисьора Сам Мендес с три награди „Оскар“. В разгара на Първата световна война на двама млади британски войници е възложена привидно невъзможна мисия. В надпревара с времето те трябва да пресекат вражеската територия и да доставят съобщение, което ще спре смъртоносна атака над стотици войници. Седмицата ще бъде белязана и от още безспорни хитове, сред които „Стив Джобс“, „Формата на водата“, „Три билборда извън града“, „Болка и величие“, „Първият човек“, „Кинг Конг“, „Черен в клана“, „Жокера“, „Маслото на Лоренцо“, „Зеленият път“, „Маската“, „Гладиатор“ и „Реката на тайните“.
 
Финал на кампанията ще постави ексклузивната премиера на фаворита на Академията за тазгодишните награди – „Всичко навсякъде наведнъж“ (Everything Everywhere All at Once, 2022 г.), която ще се състои в деня след Церемонията – на 13 март (понеделник) от 21:00 ч. 
Водачът по брой номинации – цели 11, проследяващ борбата на една обикновена жена срещу злото в паралелни вселени, се бори да получи отличия за най-добър филм, най-добър режисьор и оригинален сценарий, най-добър актьор в поддържаща роля и др.