”Декстър: Нова кръв” по FOX от 6 февруари

1 февруари 2023 | 10:20 Дачев
Акцент на тв канал FOX за месеца е премиерният сериал "Декстър: Нова кръв" ("Dexter: New Blood", 2021) - от 6 февруари, всеки понеделник от 22:55 часа
 
В сюжета на 10-те епизода на продължението на "Декстър" (2006-2013) откриваме Декстър Морган (в ролята отново е номнираният 7 пъти за награда "Еми" актьор Майкъл Хол), който живее под фалшивото име Джим Линдзи в малкото градче Айрън Лейк, щата Ню Йорк, докато останалата част от света смята, че е загинал в трагичен инцидент с лодка по време на ураган в Маями.

Вижте трейлър.
 
Декстър е потиснал тъмния си спътник, вече не се вслушва в призивите му за кръв и живее във въздържание в продължение на цели 10 години. Никой не би предположил, че е бил сериен убиец, оставил стотици тела зад себе си. 
 
Сега работи в магазин за строителни стоки и има приятелка - Анджела Бишъп (в ролята - Джулия Джоунс), която е началник на местното полицейското управление. Изглежда, че държи всичко под контрол, когато 16-годишният му син Харисън (Джак Алкот) пристига в Айрън Лейк, за да търси отговор на въпросите защо баща му е инсценирал смъртта си и го изоставил преди почти 10 години. 
 
Изведнъж скромният му, безпроблемен живот излиза извън контрол. Той се поддава на тъмния си спътник, което със сигурност ще го доведе до  сблъсък с Кърт Колдуел, влиятелна и обичана личност в Айрън Лейк. Ще успее ли Декстър да бъде едновременно сериен убиец и грижовен баща, докато поддържа връзка и с началника на полицията? И дали синът му, който също като Декстър е видял убийството на майка си, ще чуе сирената на собствения си черен спътник? Ако е така, то Декстър е идеалният баща за Харисън.
 
В ролите са Майкъл Хол (той е и сред изпълнителните продуценти), Джулия Джоунс, Дженифър Карпентър, Джак Алкот, Джони Секуоя и др.