Нова Броудкастинг Груп с нова сграда

1 февруари 2023 | 09:46 Дачев
В сутрешния блок "Здравей, България" NOVA представи нов офис и свръхмодерен студиен комплекс на Нова Броудкастинг Груп (НБГ), разположен на площ от почти 17 000 кв. м.
 
Сградата е със запомняща се архитектура, създадена специално за производството на телевизионна и радио продукция. Всички медии от портфолиото на компанията вече се помещават във впечатляващия мегакомплекс. 
 
Това е първата и единствена по рода си самостоятелна сграда за електронни медии от ново поколение в България, намираща се на ул. "Неделчо Бончев" в научно-производствена зона Искър, София. Пет телевизионни студиа, четири радио студиа, просторни апаратни, монтажни помещения и изцяло нов нюзрум, създаден по "световните медийни стандарти", осигуряват първокласно медийно изживяване, отговарящо на лидерската позиция на компанията и очакванията на аудиторията.
 
Стефана Здравкова, главен изпълнителен директор на НПГ:
„Благодаря на всички колеги, с които работихме по тази мащабна трансформация. В новата сграда обединихме всички медии: телевизии, дигитални платформи, радиа, вестници. Инвестиция с такъв размер потвърждава сериозния ангажимент на "Юнайтед Груп" в България. Капацитетът на новия студиен комплекс няма аналог на българския медиен пазар и разкрива огромни възможности пред всички нас. Това ни позволява да бъдем още по-креативни и да създаваме въздействащо съдържание с най-модерните технологии. Движещата ни сила е винаги да предлагаме висок стандарт и да даваме повече на българската аудитория“.
 
Новините, актуалните и спортни предавания на NOVA и NOVA NEWS ще се излъчват от свръхмодерни студиа, които отговарят на съвременните изисквания за телевизионна журналистика. Те се отличават с уникален дизайн и високотехнологични възможности. Реализираните пространства са с обща площ от 1 700 кв. м и създават усещането за интегрирана медийна среда, благодарение на над 15 видеостени и над 20 студийни камери от най-висок клас. Компанията разполага и със студио от 1 000 кв. м за реализирането на други вътрешни продукции с перфектно качество.
 
Проектът е емблематичен за медийната група и предоставя пространство за творческа работа от ново поколение. Още при влизане в комплекса, мултифункционален екран с внушителни размери  (130 кв. м.) осигурява интерактивно преживяване. 
 
През декември миналата година новата сграда на компанията бе обявена за бизнес сграда за 2022 година. Най-високото отличие в категория „Корпоративни сгради“ бе връчено по време на церемонията на ежегодния национален конкурс „Сграда на годината“, проведен на 15 декември в Sofia Event Center и излъчен по БНТ1 на 21 декември. Вижте подробности за проекта: buildingoftheyear.bg
 


ИЗБРАНО