Пет седмици „Треска за Оскари“ по Kino Nova

31 януари 2023 | 11:25 Дачев
Общо 34 заглавия, 7 от които премиерни, очакват киноманите в емблематичната кампания на филмовия канал през февруари и март
 
Кампанията „Треска за Оскари“ започва на 6 февруари 2023 г. и в продължение на пет седмици KINO NOVA ще подари на публиката вълнуващо филмово изживяване. 34 отличени от Американската академия за филмово изкуство ленти, седем от които премиерни за България, ще приковат вниманието всеки ден от 21:00 ч. 
 
В заключение на емблематичната кампания, киноманите ще могат да се насладят и на бляскавата церемония по раздаването на тазгодишните награди „Оскар“.  
 
Силен старт на първата седмица с дебюта си ще даде базираният на истинска история филм „Маршал“ ("Marshall", 2017), в който главната мъжка роля е изиграна от Чадуик Боузман. 
В лентата може да бъде проследено търсенето на справедливост на младия адвокат Търгууд Маршал, който по-късно се превръща и в първия афроамериканец, станал съдия на Върховния съд в САЩ. 
 
Във вторник трилърът „Не казвай сбогом“ ще разследва сложната истина за отношенията на героите на Розамунд Пайк и Бен Афлек, а в сряда Леонардо ДиКаприо ще опита да измами всички в „Хвани ме, ако можеш“. 
 
Брилянтната лента на Скорсезе „Казино“ ще изобрази как сляпата амбиция, изпепеляващата страст и алчността могат да срутят цяла империя в четвъртък. 
 
В петък предстои истински музикален празник с историята на култовата група Queen в биографичната драма „Бохемска рапсодия“. 
 
През уикенда киноманите ще могат да се насладят на драмите с участието на Брад Пит – „Гадни копилета“ ("Оскар" за австрийския актьор Кристоф Валц) и „Към звездите“. 
 
* * * * * * *
 
Част от премиерните заглавия, които ще станат част от тазгодишното издание на кампанията „Треска за Оскари“, са и отличеният с награда „Оскар“ за Реджина Кинг „Ако Бийл стрийт можеше да говори“ (13 февруари), многопластовото забавно приключение в „Жените на 20-и век“ / "20th Century Women", 2016 (20 февруари), романтичната лента с участието на Тимъти Шаламей „Призови ме с твоето име“ (27 февруари), драмата с Глен Клоус „Съпругата“ (6 март), последната екранизация на едноименния роман от 1868 г. на Луиза Мей Олкът „Малки жени“ (11 март), както и „Имало едно време… в Холивуд“ (12 март) на Куентин Тарантино.
 
Кампанията „Треска за Оскари“ ще завърши на 12 март, когато предстои да бъдат раздадени и статуетките в 95-ото издание на най-престижните кинонагради „Оскар“. Церемонията ще бъде излъчена на живо в нощта на 12 срещу 13 март.