Ден за безопасен интернет по Da Vinci - 7 февруари

30 януари 2023 | 12:43 Дачев
Da Vinci създава среда, в която семейството може да участва заедно в ученето като приключение. Каналът има мисия да направи Интернет по-безопасно място. В деня на безопасния Интернет по Da Vinci – 7 февруари, в 18.00 ч. можете да се отправите на пътешествие през интернет света с две невероятни предавания за онлайн грамотност: "Технологиите около нас" и номинираното за БАФТА предаване „Потърси го”.
 
Пълни с богата информация, поредицата кратки видеа „Технологиите около нас” надниква зад кулисите на дигиталния свят, разкривайки как работят съвременните технологии и как са се развили във времето. Като обхващат всичко – от виртуални услуги до най-новите видео игри, отделните епизоди представят различна тема всеки път. 
 
Сериалът „Потърси го!“ е за позволените и непозволените неща, свързани с интернет безопасността за деца и обхваща теми от кибертормоз до защита на лична информация, както и много други.
 
В тази образователна поредица в кратки епизоди, героите задават всички важни въпроси, докато обикалят из света онлайн, за да помогнат на семействата да научат повече за онлайн безопасността. Какво е интернет по принцип? Как да разпознаваме фалшивите новини? Кога е време да излезем от мрежата? 
 
Следвайте Мая, Джак и Гран в ежедневните им приключения в интернет и намерете отговорите на тези и на много други въпроси. С тези колоритни герои и децата, и родителите им ще се научат по забавен начин как безопасно да си проправят път в интернет, знаейки какво да правят, какво трябва да избягват и кое представлява заплаха и не трябва да бъде правено. С „Потърси го!“ можете да получите най-добрите съвети за разумно, безопасно и любезно общуване в интернет.
 
* * * * * * *
 
Още по Da Vinci през феввуари 2023 година:
 
"Операция „Ох”!" - премиера на сезон 10 (13 епизода х 30 мин.)
От 11 февруари, всяка събота и неделя, 16:35 ч.
 
„Операция „Ох!” навършва 10 години! Присъединете се към празненството, на което популярните доктори ще обърнат поглед назад – към десетилетие с интригуващи наранявания, щури болнични ситуации и смайващи лабораторни експерименти. Пригответе се за Ох-астичен нов сезон, изпълнен с нови пациенти и премеждия!
 
Водещи: Крис и Занд Тулекен - лекари, обучени в Оксфордския университет, специалност „Заразни и тропически болести“. Крис в момента работи в Болница за тропически болести в Лондон, а след като обиколи света, Занд се установи в Ню Йорк, където прави проучвания. 
 
"Как да правим нещата добре" - сезон 3
Всеки петък, 17:00 ч.
 
С водещи палава група деца в училищна възраст, всяко със собствена история за разказване и урок за споделяне, тази забавна поредица демонстрира как да правите всякакви невероятни неща, от изкуства и занаяти до готвене и шеги.
 
"Звезди на леда"
Всяка събота и неделя, 18:00 ч.
 
Проследете постиженията и перипетиите на група млади хора с изключителни умения в карането на кънки, докато се учат да балансират между училище, приятелства и международни състезания.
 
"Младите ветеринари"
Всяка събота и неделя, 18:30 ч.
 
Шестима ученици работят с най-добрите ветеринари, за да се обучат и разберат какво е нужно, за да се грижат за болни животни, докато се състезават помежду си за титлата „Главен ветеринар”. Победителят може да бъде само един! 
 
"Зооспасители" - сезон 2
Всяка събота и неделя, 19:00 ч.
 
Приключенията и предизвикателствата, през които преминава отдаден екип от лекари с мисия да даде втори шанс за щастлив живот на изоставени животни. Тази поредица ще ви отведе на затрогващо пътуване и ще върне вярата ви в човечността.


ИЗБРАНО