Два акцента по FOX Crime - декември

5 декември 2022 | 13:27 Дачев
"ВИП: Висок интелектуален потенциал", сезон 2 - от 15 декември, всеки четвъртък от 22:00 часа
("HPI: Haut Potentiel Intellectuel" - Франция)
 
Завръща се изключително интересната история за Морган, чистачка с много висок интелект, която е поканена да работи с местния капитан на полицейския отряд, за да разкриват сложни престъпления.
В новия сезон на тази оригинална криминална драма,  екипът във вечно противоречие се заема с разрешаването на нов случай и залавянето на различен високоинтелигентен престъпник във всеки епизод. 
 
От убийство през 70-те години на миналия век, чиито единствен свидетел е болен от Алцхаймер, и кражба от ферма, която тотално се обърква, до смъртта на съдия, открит в кабинета си, и изчезнало тяло на козметичен предприемач, Морган и Карадец ще трябва да разгърнат всички свои умения и да работят в тясно сътрудничество, за да има справедливост. 
 
В главните роли са Одри Фльоро и Мехди Небу.
 
"Лолита Лобоско" - премиера на 16 декември, всеки петък от 22:00 часа
("Le indagini di Lolita Lobosco" - Италия)
 
Лолита е жена от Средиземноморието, заместник-комисар на полицейския участък в Бари. Тя работи в доминиран от мъже професионален свят и непрестанно ѝ се налага да се бори със стереотипи. 
 
Лолита има изключителни професионални умения, силна отдаденост на работата и добър инстинкт. В личния си живот е необвързана и намира всякакви извинения да не се въвлича във връзки, заради миналото ѝ, за което зрителите постепенно разбират. За разлика от работното място, в личният ѝ живот тя е заобиколена от жени,  включително майка ѝ Нунция и сестра ѝ Кармела, с която е в противоречиви отношения, и нейната приятелка Мариета, съдия, майка и съпруга, тайно въвлечена в извънбрачни връзки...
 
В главната роля: Луиза Раниери.


ИЗБРАНО