Жаклин Таракчи спечели ”Гласът на България” 2022

5 декември 2022 | 13:05 Дачев
Жаклин Таракчи бе предпочетена вчера от зрителите и стана Глас на България за 2022 година в последния за сезона епизод от музикалното съревнование.
 
За финала Жаклин, която бе от отбора на Дара, изпълни красивата българска песен „Повей, ветре“ с музика на Йосиф Цанков и текст на Димитър Василев, станала популярна благодарение на Паша Христова (1946 - 1971), спечелила с нея "Златния Арфей" през 1970 г.
 
Преди това, на втория етап, Таракчи предложи нежно и прочувствено изпълнение на песента “Je suis malade” на белгийско-италианската певица Лара Фабиан. Според Жаклин, тази песен й дава сила и увереност в най-трудните моменти.
 
В началото на вчерашния концерт на живо, Жаклин направи дует с Михаела Филева - двете изпълниха песента “When You Believe” на Уитни Хюстън и Марая Кери (от анимацията "Принцът на Египет", 1998 г.), с което оставиха всички в залата без дъх!

Подгласник на Таракчи остана Калоян Николов (отбор Любо - финална песен "Don't Stop Believin'" на американската рок банда "Journey"), а третото място зае Александър Петров (отбор Галена - "Сбогом, моя любов" на Васил Найденов).
 
Шестимата финалисти изпълниха заедно на живо песента „Earth Song“ с призив за опазване на планетата Земя.

Грандиозният финал на деветия сезон на „Гласът на България“ бе най-гледаното предаване в телевизионния ефир на 4 декември, когато над 1 300 000 души проследиха събитията на сцената - над 48% от телевизионната аудитория у нас. Пикът на зрителски интерес е в 20:48 ч., когато на изпълнението на Жаклин и Михаела Филева са се насладили 1 514 000 души.

* * * * * * *

Жаклин е на 18 години, от град София. Майка ѝ е българка, баща ѝ е арменец от Истанбул, има сестра. Учи в частна английска гимназия, занимава се с музика. Ходи на уроци по класически балет.

Жаклин Таракчи и нейният треньор DARA ще бъдат ексклузивни гости тази вечер в „Шоуто на Николаос Цитиридис“ от 22:30 ч. по bTV.

* * * * * * *

Продукцията още същата вечер обяви кастинг за следващия юбилеен сезон 10 през уебсайта glasat.btv.bg/casting.


ИЗБРАНО