Топ премиери и Хелоуин маратон по bTV Cinema

3 октомври 2022 | 18:11 Дачев
Премиерни заглавия, касови хитове и тематични вечери по bTV Cinema през октомври
 
Стартът на ударния премиерен октомврийски маратон бе поставен на 1 октомври с хоръра „Мамчето“ („Ma“, 2019 г.) – смразяваща история за самотната и затворена Сю Ан, която се трансформира в атрактивна парти-домакиня с убийствени наклонности, позната просто като „Мамчето“. Привидно приветливото ѝ гостоприемство на младежите от квартала има неочаквани последствия...
 
В понеделник (3 октомври) от 21:00 ч. ще се състои телевизионната премиера за България на екшън трилъра „Трезорът“ (Way Down, 2021 г.).
В центъра на историята е наскоро завършилият, но гениален инжeнep Том, който плaниpa oбиp нa сейф в цeнтpaлнaтa бaнкa нa Иcпaния пo вpeмe нa финала на световното първенство по футбол, нa кoйтo e клacиpaнa cтpaнaтa му. Двамата с харизматичния арт търговец Уотър изготвят план за проникване в трезора, възползвайки се от еуфорията по заключителния мач.
 
Сред премиерните заглавия в понеделник вечер bTV Cinema ще представи и драмата с Ансел Елгорт „Щиглецът“ (The Goldfinch, 2019 г.).
Филмът, който ще бъде излъчен на 10 октомври (понеделник) от 21:00 ч., разказва за Тео Декър, който на 13-годишна възраст губи майка си при трагичен бомбен атентат, а това разбива живота му завинаги. През бурните тийнейджърски години младежът се уповава на една-единствена незаменима вещ, останала от най-ужасния ден в живота му – рисунката на малка птичка – „Щиглецът“. Лентата е базирана на едноименния роман на Дона Тарт, отличен с награда „Пулицър“.
 
На 15 октомври (събота) от 23:00 ч. в „Cinema X“ премиерно за България ще бъде излъчен психотрилърът „Нас“ (Us, 2019 г.). 
Американско семейство с деца отива на крайбрежната си вила с приятели. С идването на нощта, очакваното отпускане се превръща в кошмар, след като „на гости“ идват странни посетители. Оказва се, че това са двойници на самите тях...
 
На 17 октомври (понеделник) от 21:00 ч. следва премиерата на френската комедия „Клубът на разведените“ (Divorce Club, 2020 г.). 
След 5-годишен брак Бен открива, че жена му му е изневерявала. Унил и обезсърчен, той дълго време не може да се съвземе… докато пътищата му не се пресичат със стария му приятел Патрик, който също наскоро се е развел и предлага да се премести при него. За разлика от Бен, Патрик възнамерява да се възползва от новооткрития си ергенски статус. Скоро двамата приятели създават истински клуб за разведени, а това неминуемо води до комични ситуации.
 
bTV Cinema ще представи премиерно и биографичната драма „Заслепен от светлината“ (Blinded by the Light, 2019 г.). 
На 24 октомври (понеделник) от 21:00 ч. зрителите ще могат да проследят вълнуващия житейски път на 16-годишния британо-пакистански младеж Джавид, който израства през 80-те години в Англия с музиката на своя идол Брус Спрингстийн. Когато приятел му подарява няколко касети на американския певец, Джавид се променя завинаги. Работническите химни и утвърждаващи текстове сякаш са написани за него и го окуражават да намери собствения си глас, да въстане срещу расизма и да се противопостави на закостенелите възгледи на родителя си.
 
В последния понеделник от месеца – 31 октомври, bTV Cinema ще изненада зрителите със същински Хелоуин маратон с четири хорър хита: премиерния „Мъртвите не умират“ (The Dead Don’t Lie, 2019 г.), „Тъмни сенки“, „Хелоуин“ и „Истина или предизвикателство“. 
 
Филмовият канал е подготвил и специални тематични вечери със златните филми на Леонардо ДиКаприо, поредиците за Джейсън Борн и седмица на „перфектния обир“ със заглавия като „Бандата на Оушън“, „Обир със стил“ и „Човек отвътре“ (3-9 октомври).
 


ИЗБРАНО