Церемония за газовата връзка - на живо по БНТ1 и БНТ4

30 септември 2022 | 12:19 Дачев
На 1 октомври, събота, Българската национална телевизия ще излъчи ексклузивно на живо от Националния дворец на културата официалната церемония по въвеждане в търговска експлоатация на интерконектора Гърция – България. 
 
Специалното студио с водещ Георги Любенов започва в 10:20 ч. в ефира на БНТ1 и по БНТ4
БНТ е официален медиен партньор на това безпрецедентно международно събитие, чийто домакин е президентът Румен Радев. Той ще посрещне в София председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, президента на Азербайджан Илхам Алиев, президента на Република Сърбия Александър Вучич, президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски, министър-председателя на Република Гърция Кириакос Мицотакис и министър-председателя на Румъния Николае Чука. 
В церемонията ще вземе участие и служебният министър-председател на Република България Гълъб Донев.
 
Ексклузивни гости на водещия Георги Любенов в специалното студио на 1 октомври ще бъдат Деница Златева (изпълнителен директор на „Булгаргаз“) и Владимир Малинов (изпълнителен директор на „Булгартрансгаз“).
 
Церемонията по въвеждане в експлоатация на междусистемната газова връзка Гърция – България може да се гледа и в онлайн каналите на БНТ: в сайта bnt.bg, в сайта bntnews.bg и в мобилното приложение BNT NEWS, както и чрез лайв стрийм в страниците на БНТ във фейсбук.


ИЗБРАНО