„Гласът на България“ от 4 септември, нов сезон IX

16 август 2022 | 15:19 Дачев
Завладяващи гласове, забавни предизвикателства и нови стратегии пред треньори и участници обещават страхотни емоции за всички пред екраните с деветия сезон на шоуто
 
Гласът на България”, се завръща в ефир на 4 септември 2022, неделя, точно в 20:00 часа. 
Тази есен изключителни нови участници ще се явят на звездната сцена на шоуто, за да премерят сили за голямата награда от 50 000 лв. и титлата “Глас на България”. По пътя към победата ще ги съпроводят бляскавите треньори Галена, DARA, Любо Киров и Иван Лечев, които ще бъдат изправени пред много нови, забавни и силно емоционални предизвикателства. 
 
Всеки от четиримата ментори влиза в шоуто още по-ентусиазиран, подготвен и уверен, че точно той ще изведе до финала новия победител. За радост на всички пред екраните, всеки от тях ще изненада с нова стратегия, а коя от тях ще се окаже печеливша и кой ще прояви най-голяма хитрост, съобразителност, ловкост и мъдрост ще стане ясно съвсем скоро. 
 
“Ще направя всичко по силите си, за да победя в новия сезон!”, заявява един от най-успешните и обичани БГ гласове - Любо Киров, малко преди старта. Младият поп идол DARA вярва, че “Всички усилия си струват, когато се бориш за победа”. “Чувството за победа ми е добре познато и нямам търпение шоуто да започне”, споделя емоциите си и Мастър Иван Лечев, който вече се разписа в световната история на музикалното шоу като един от най-успешните треньори с цели трима победители от негови отбори досега. 
 
В последния сезон, обаче, победата отиде в отбора на Галена, която успешно изведе до финала гласовитата Петя Панева. “Аз държа ключа към успеха и не смятам да го давам на друг! Гответе се за едно истинско, звездно шоу с новия сезон на “Гласът на България”, обещава звездната Галена, която е готова на най-неочаквани ходове, за да задържи победата в своя отбор.
 
* * * * * * *
 
Водещ на новия сезон отново ще бъде синеокият музикант Иван Тишев. За ценни съвети и подкрепа на него ще разчитат не само развълнуваните участници, но и новият дигитален водещ на рубриката “Гласът зад кадър” - шармантната Прея. Всяка седмица на glasat.btv.bg тя ще разкрива подробности от бекстейджа на шоуто специално за най-любопитните и верни фенове.
 
На прага на новия сезон, продукцията има още един повод да се похвали - музикалното шоу на bTV е първата телевизионна продукция у нас, която се реализира в съответствие с т.нар. “зелени практики” (Green Filming) с грижа за околната среда и полагане на усилия за намаляването на въглеродния си отпечатък. Предаването официално е сертифицирано от ALBERT - организацията, която подпомага екологичната устойчивост на телевизионната и филмова индустрия повече от 10 години в сътрудничеството с BAFTA - British Academy of Film and Television Arts.
 
От екипа на предаването “предупреждават” най-отговорно, че в деветия му сезон ще има много повече от обикновено смях, страхотни емоции, отлично настроение, изненади и най-неочаквани обрати през всичките му етапи и напомнят на зрителите да бъдат готови за едно истинско музикално шоу от световна величина. 
 
“Гласът на България” ще се излъчва всяка неделя от 20:00 ч. по bTV.