Поредицата „ФейсБог“ от 6 юли по bTV

5 юли 2022 | 13:03 Дачев
Заклет атеист получава покана за приятелство от Бог
 
Една от сензациите в американските сериали за последните няколко години – драмеди поредицата „ФейсБог“ (God Friended Me) – започва излъчването си от сряда, 6 юли, всяка делнична вечер от 00:00 ч. по bTV. 
С нестандартен сюжет и един по-различен поглед към духовното, „ФейсБог“ печели положителни отзиви от телевизионната критика, която го окачествява като „новаторски проект с кауза“.
 
В центъра на историята е Майлс – изпълнен с надежда млад мъж, който обаче е заклет атеист и отрича съществуването на Бог. Това често го поставя в остро противоречие с баща му, преподобния Артър Файнър, който от 25 години е пастор на епископална църква. Майлс смята, че е намерил своя път в живота, създавайки собствен подкаст, където е напълно свободен да изразява мнението си. Всичко обаче се променя, когато един ден той получава покана за приятелство във фейсбук от анонимен акаунт с никнейм „Бог“.
 
Любопитството на Майлс надделява и той приема виртуалното приятелство. Загадъчният профил разкрива пред безгрижния младеж един нов свят, като го свързва с хора, които имат нужда от помощ. Майлс упорито се опитва да разбере кой стои зад профила на „Бог“, но все удря на камък. Благодарение на „божия акаунт“, той се сприятелява с Кара Блум – онлайн журналистка, която от известно време е в творчески застой.
 
Обединени от акаунта на Бог, двамата започват да разследват другите му приятелства и неволно помагат на хора, изпаднали в деликатно положение. Към тях се присъединяват сестрата на Майлс – Али, докторант по психология през деня и барманка през нощта, както и неговият най-добър приятел Ракеш – някогашен хакер, който помага на Майлс и Кара да проучат енигматичния акаунт.
 
В главните роли са Брандън Майкъл Хол (Майлс), Джо Мортън (Артър), Вайълет Бийн (Кара), Джависия Лесли (Али) и Сурадж Шарма (Ракеш).