Премиери, касови хитове и тематични дни по bTV Cinema

4 юли 2022 | 12:22 Дачев
Калейдоскоп на живота в киновселената през юли 2022
 
Още тази вечер (4 юли) от 21:00 ч. по bTV Cinema ще се състои телевизионната премиера за България на комедията с Робърт Де Ниро „Войната с дядо“.
В центъра на историята е 10-годишният Питър, чийто дядо Ед (Робърт де Ниро) се премества да живее у тях. Радостта на детето свършва, когато дядото се нанася в неговата стая, а него го изпращат на зловещия мрачен таван. Въпреки че обича дядо си, Питър си иска стаята – и не му остава нищо друго, освен да му обяви война.
 
Следващият понеделник (11 юли) е време за хорър премиера с едно от най-популярните заглавия в жанра за последните няколко години – „Стая на желанията“ (The Room, 2019 г.). 
След като се нанася в отдалечена къща, младата влюбена двойка Кейт и Мат открива странна тайна стая, в която всичко, което си пожелаят, се превръща в реалност – като милиони долари, оригинал на Ван Гог, луксозни облекла... Кейт моли стаята да ги дари и с детето, което така и не са могли да имат досега. Но първоначалното им щастие ще има непредвидени последствия…
 
Сред премиерните заглавия в понеделник вечер bTV Cinema ще представи и криминалната драма с Кийра Найтли „Държавни тайни“ (Official Secrets, 2019 г.).
Филмът, който ще бъде излъчен на 18 юли от 21:00 ч., е базиран на действителни събития и разказва историята на Катрин Гън – преводач от британската разузнавателна служба в периода на войната в Ирак. 
 
В последния понеделник от месеца (25 юли) следва премиерата на касовия хит с Орландо Блум, Скот Истууд и Кейлъб Ландри Джоунс „Аванпостът“ (The Outpost, 2019 г.), също създаден по действителен случай от времето на войната в Афганистан.
 
По традиция, bTV Cinema ще зарадва зрителите и с тематични дни с любими поредици. Утре и в сряда вечер от 21:00 ч. ще бъдат показани първите две части на предисторията на „Хари Потър“ – „Фантастични животни“. От 21 юли феновете на „Бързи и яростни“ ще могат да си припомнят първите осем филма преди голямата премиера на деветия „Бързи и яростни: Хобс и Шоу“ (2021 г.), която предстои съвсем скоро ексклузивно по филмовия канал.
 
В руриката "Синема Х" също предстоят изненади. След като се насладят на първата част от съвременната адаптация на „То“ тази събота (9 юли), следващата седмица (на 16 юли от 23:00 ч.) почитателите на хоръра ще могат да гледат премиерно за България и най-новия филм от поредицата за клоуна Пениуайз „То: Част втора“ .