Лятно сафари и Юрска зона по Viasat Nature

30 юни 2022 | 15:40 Дачев
Този юли най-зеленият ТВ канал от семейството на Viasat World – Viasat Nature - показва всеки ден недокоснатата природна красота на Африка, континент с колосални пейзажи, който е дом на някои от най-емблематичните и невероятни диви животни в животинското царство. 
 
Това е континент на крайности, с внушителни планини в Танзания и Кения, отдалечени блата в Окаванго, обширната Голяма рифтова долина и най-горещите температури на Земята. 
 
Рубриката на Viasat Nature „Лятно сафари“ започва ударно на 2 юли, събота, с маратон на „Величествената Африка“ от 15:35 часа. Ще отбележим международния ден на сурикатите - 3 юли, неделя – с маратон на цялата поредица „Имението на сурикатите: Възходът на империята“ – от 10:00 часа. Не пропускайте и „Страна на големи котки“, в който три могъщи лъвски клана в долината на р. Луангва се борят, за да завладеят земята и защитят малките си, докато опасностите ги дебнат на всяка крачка. Когато температурите се повишават по време на сухия сезон, всеки триумф и трагедия се виждат ясно. Дали лъвовете ще се справят с трудностите и ще преживеят най-голямото предизвикателство в живота си? От 4 юли, всяка делнична вечер от 22:00 часа. 
 
От 4 юли, понеделник, след 22:50 часа, почитателите на „Джурасик парк“ могат да проследят рубриката „Юрска зона“ с предавания като „Атънбъро и гробището на мамутите", „Мистерията на гигантите от ледниковата епоха" и още.
 
* * * * * * *
 
Величествената Африка ("Massive Africa", 2019 - 5 епизода)
Маратон в събота 2 юли от 15:35 часа/ От 17 юли, всяка неделя в 15:00 часа
 
Дивите нецивилизовани райони на недокосната естествена Африка са обширни, красиви и със спиращи дъха гледки, но са пълни също с угрози, бруталност и опасности. 
 
На изток - дом на най-активния вулкан в Африка и някои от най-населените реки и плодородни земи на континента - до безплодната безкрайна пустиня на Намибия на запад. Посещаваме равнините Самбуру в Кения и правим обиколка из долината Луангва, известна още като „царство на лъвовете"... това е пътуване, което не трябва да пропускате!
 
Това не е земя, където да бъдете сами - използвайте случая да видите колосалните пейзажи и неизследваните чудеса на континента от удобството на дома си. Това е сериал, препълнен с драми и събития от животинското царство... 
 
Имението на сурикатите: Възходът на династията ("Meerkat Manor: Rise of the Dynasty", 2020 - 13 епизода)
Маратон в неделя 3 юли от 10:00 ч.
 
За да отпразнуваме Световния ден на сурикатите, ви каним на цял ден, изпълнен с радостни моменти с любимото ни семейство сурикати. Това е сапунена опера с една разлика - главните герои са високи само 12 инча, живеят в дупки под земята и ядат червеи, насекоми и гущери. Опознаваме всеки отделен характер толкова отблизо, колкото всяка звезда в сапунена опера, но тук отношенията, ражданията, смъртните случаи и конфликтите са реални. 
 
Този завладяващ сериал продължава сагата за драматичната история на три семейства сурикати, потомци на Флауър, легендарния матриарх на сурикатите; съседи и съперници от същата кръвна линия са принудени да се борят за храна и ресурси в среда, която претърпява големи промени: пустинята Калахари в Южна Африка. 
 
Рубрика: Юрска зона
Всеки ден от понеделник до петък, от понеделник 4 юли в 22:50 ч.
 
Присъединете се към нас това лято в едно вълнуващо приключение - пътуване във времето в свят, където все още съществуват смъртоносни динозаври, ходещи китове и огромни вълнести мамути. Представете си, че се разхождате сред тези огромни същества и опознайте по-отблизо ежедневния им живот, но помнете да не се приближавате твърде много! 
 
Програмата за това приключение включва „Мистериите на изгубените гиганти", „Вълнест мамут: Аутопсията", „Мистерията на гигантите от ледниковата епоха", „Когато китовете ходеха", „Неразрешен случай с динозавър" и „Възходът на бозайниците".