Сагата „Здрач“ и 5 филма със Самюъл Джаксън по TV1000

27 юни 2022 | 11:45 Дачев
 На 2 юли, събота, по TV1000  стартира рубриката „Горещо лято със Самюъл Л. Джексън“, която ще представи 5 филма с участието на  американския актьор – „Парламентьорът“ с Кевин Спейси, „ Телепорт“ с Хейдън Кристенсен, „Време да убиваш“ с Матю Маконахи и Сандра Бълок, „Змии в самолета“ с Джулиана Маргулис и „Стенанието на черната змия“ с Кристина Ричи. 
 
Големият акцент на месеца, обаче, е култовата сага „Здрач“ с Кристен Стюарт и Робърт Патинсън. Първите две части на историята на красавицата Бела Суон – „Здрач“ и „Здрач: Новолуние“ - можете да видите в две поредни недели от 20:00 часа -  на 10 юли и на 17 юли.  
 
 
Рубрика: Горещо лято със Самюъл Л. Джаксън
Всяка събота в 22:00 ч. от събота 2 юли
 
 
Една от най-емблематичните звезди на нашата епоха, Самюъл Л. Джаксън е мъж с много лица, много прически, много образи и много превъплъщения. 
 
Независимо дали става дума за образа му на лудия, бомбастичен и изрусен блондин с къса подстрижка в „Телепорт", нехайния му шик в „Стенанието на черната змия" или неговия „почтен човек на закона" в „Парламентьорът", SLJ доказва, че това, което прави човека, не са външният вид, стилът или дрехите му, а способността му да се потопи напълно в образа на герой, който не приема „не" за отговор и винаги свършва работата.
 
 
Здрач
Неделя 10 юли в 20:00 ч.
 
Жанр: Драма/ фентъзи/ романтичен
Режисьор: Катрин Хардуик
В ролите: Кристен Стюарт, Робърт Патинсън, Били Бърк
Оригинално заглавие: Twilight
Година: 2008
Държава: САЩ
 
 
Бела Суон няма големи очаквания, когато се премества в малкото градче Форкс в щата Вашингтон... докато не среща мистериозния и красив Едуард Кълън, момче, което крие тъмна тайна: той е вампир. Когато световете и сърцата им се сблъскват, Едуард трябва да се бори с бушуващата у него жажда за кръв, както и с няколко други „немъртви", които биха направили Бела своя плячка.
 
 
Здрач: Новолуние
Неделя 17 юли в 20:00 ч.
 
Жанр: Драма/ фентъзи/ приключенски
Режисьор: Крис Уайц
В ролите: Кристен Стюарт, Робърт Патинсън, Тейлър Лотнър
Оригинално заглавие: The Twilight Saga: New Moon
Година: 2009
Държава: САЩ
 
 
В тази следваща част от сагата „Здрач" Бела Суон е съкрушена от внезапното напускане на своя любим, вампира Едуард Кълън, но духът ѝ пламва отново от нарастващото ѝ приятелство с Джейкъб Блек. Бела внезапно се оказва въвлечена в света на върколаците - от поколения врагове на вампирите - и открива, че лоялността ѝ е подложена на изпитание.
 
 
Елитен отряд
Четвъртък 21 юли в 22:00 ч.
 
Жанр: Екшън/ криминален/ драматичен
Режисьор: Жозе Падиля
В ролите: Вагнер Моура, Андре Рамиро, Кайо Жункейра
Оригинално заглавие: Elite Squad
Година: 2007
Държава: САЩ/  Аржентина/  Бразилия
 
 
Годината е 1997 и стотици хиляди живеят в прословутите фавели в Рио - въоръжени групи се занимават с трафик на наркотици и имат пълен контрол над бедните квартали, докато полицията управлява престъпните си предприятия извън тях; елитният екип Бопе се бори да се справи с трафика на наркотици, но опазването на реда си има цена. Двама от най-новото попълнение на екипа, Нето и Матиас, са приятели от детството: единият не се колебае да натисне спусъка, за да поддържа реда, а другият отказва да прави компромиси с идеалите си. Заедно те са идеалният заместител... когато са сами, може да им липсва необходимото, за да оцелеят. 
 


ИЗБРАНО