Шокиращи присъди и съдебни медици в Crime+Investigation

23 юни 2022 | 10:01 Дачев
Програмни акценти на Crime + Investigation през юли 2022 г.
 
"Британски несправедливости с Рафаел Роу"
("British Injustice with Raphael Rowe")
От 25 юли, понеделник, 23.00 ч.
 
Това е нова завладяваща продукция от две части, разглеждаща някои от най-шокиращите неправомерни присъди в новата британска история. Рафаел Роу ще преведе зрителите през дълбоко шокиращи случаи и тревожните поредици от събития, които са изпратили невинни хора в затвора. 
 
„Британски несправедливости“ разглежда ефекта от тези неправомерни присъди и опустошителното им въздействие както върху близките на жертвите, така и върху неправомерно осъдените за тежки престъпления. 
 
"Тайните на моргата", сезон 2
("Secrets of the Morgue")
От 27 юли, всяка сряда, 23.00 ч., 13 епизода
 
Изследват се най-тежките случаи на убийства от гледна точка на съдебните лекари, тъй като те работят заедно с разследващите детективи, за да осигурят справедливост за жертвите и техните семейства. Всичко е от значение, всяко влакно и рана са улики, и в тези шокиращи истории зависи от съдебния лекар да разкрие мистерията и да извади истината наяве. 
 
От първоначалните наблюдения на мястото на престъплението до аутопсията и последващите действия, епизодите на „Тайните на моргата“ влизат под кожата в буквален и в преносен смисъл, за да сглобят разбърканите престъпни пъзели.
 
"Запознанство, брак, убийство", сезон 2
("Meet, Marry, Murder")
От 27 юли, всяка сряда, 23.00 ч., 13 епизода
 
Обикновената страна на живота е в ядрото на необикновените драматични събития, на които ставаме свидетели в „Запознанство, брак, убийство“. Сред героите на поредицата може да бъде всеки от нас. 
 
В един наглед обичаен живот внезапно могат да се случат необикновени и трагични събития… Причините, поради които единият от съпрузите започва да мрази другия и стига до убийството му, са различни. Алчност - за някои, които са убили, за да получат пари от застраховка, ревност – при разкриване на паралелна любовна връзка, или пък „комфорт“ – когато човек просто иска да види партньора си мъртъв, за да освободи място за друг... Чувството, което двама души са изпитали в началото един към друг, се оказва съществено за непредвидените житейски драми в бъдеще.
 
Всички показани в поредицата места също са от значение за разказа – градската зала за танци или училищният дансинг, където се е запознала една двойка, ресторантът, в който се е състояла първата среща, църквата, в която камбаната е биела в сватбения ден, болницата, в която е родено първото им дете.