Лято на мистериите по History през юли

20 юни 2022 | 09:56 Дачев
Изгубеното злато на ацтеките - от 26 юли, всеки вторник, 23.00 ч.
 
Преди 500 години испанските конкистадори нахлуват в пълната със злато земя на ацтеките. Но според легендата император Монтесума вече е скрил съкровището си на няколко различни места в територията на днешния американски югозапад и е наложил върху него смъртоносно проклятие. 
 
Сега три различни семейства, всяко с отделна връзка със златото, се приближават към това, което според тях е местоположението на т. нар. Изгубено злато на ацтеките. 
Сериалът ще разкрие епичното приключение на всяко от трите семейства, които  ще търсят съкровището в три различни имота в три различни щата - Дилманс в Юта, Хоугландс в Невада и Вилескас в Ню Мексико. 
 
Кой ще развали проклятието и ще намери златото на ацтеките?
8 епизода по History, част от „Лято на мистериите“
 
* * * * * * *
 
Необяснимото с Уилям Шатнър - сезон 3 от 19 юли, всеки вторник, 22.00 ч.
 
Създаден от продуцентите на „Извънземни от древността“ и „Проклятието на остров Оук“, този сериал изследва най-завладяващите, странни и необясними мистерии в света. С водещ и изпълнителен продуцент актьорът Уилям Шатнър, носител на награди "Златен глобус" и "Еми" („Стар Трек“, „Адвокатите от Бостън“), всеки епизод ще включва истории, разказани от учени, историци, свидетели и хора, преживели паранормални явления, всеки от които се стреми да хвърли светлина върху това как на пръв поглед невъзможното може наистина да се случи.
 
С помощта на учени, разкази на свидетели и драматични възстановки зрителите получават шокиращ достъп до необясними явления и събития и са въвлечени в търсенето на отговора защо се е  случило всичко това. 
 
10 епизода, част от „Лято на мистериите“
 
* * * * * * *
 
Неидентифициран: Американското разследване на НЛО - на 18 юли, понеделник, 22.00 ч.
 
През 2018 г. „Ню Йорк Таймс“ публикува на първа страница статия за тайна правителствена програма, която изучава НЛО и заплахата от извънземно нашествие. Подкрепяна както от американски сенатори, така и от сенчести милиардери, програмата работи от 2007 до 2012 г. и се твърди, че са събрани множество доказателства в доклад от 600 страници. 
 
Сега за първи път това специално предаване на HISTORY представя класифицираното съдържание на доклада, включително шокиращ видео анализ, който никога не е пускан никога досега. 
 
„Неидентифициран: Американското разследване на НЛО“  включва разкази на бивши военни от контраразузнаването, както и коментари на специалния агент от американската армия Луис Елизондо и на Том ДеЛонг, съосновател и президент на „Звездна Академия за Изкуство и Наука“ и бивш член на Blink-182.
 
Двучасовият филм е част от „Лято на мистериите“