Криминални писатели се превръщат в детективи по C+I

27 май 2022 | 10:34 Дачев
"Имало едно време истинско престъпление" - от 27 юни, всеки понеделник, 23.00 ч. по Crime+Investigation
 
Поредицата проследява работата на някои от най-обичаните британски писатели на криминална литература, които се превръщат в детективи, за да разследват вълнуващите мистерии на истински случаи на убийства, вдъхновили някои от най-известните им герои и романи.
 
Дениз Мина разследва престъпленията на шотландския сериен убиец Питър Мануел в Глазгоу. 
Питър Джеймс се фокусира върху трагедията, свързана с убийствата на две деветгодишни момичета в Брайтън през 1986 г., известни като убийствата ‘Babes In The Wood’. 
За Марк Билингам предизвикателство са мистериите със серийните убийци Иън Брейди и Майра Хиндли, които вдъхновяват бестселъра "Тяхната малка тайна". 
 
А за Дъглас Скелтън интерес представлява прословутата гангстерска война от 80-те години на миналия век, известна като "Войната за сладолед", която тероризира източния край на Глазгоу и довежда до убийството на шест души.  
 
* * * * * * *
 
Още по канала през юни 2022 г.:
 
"Първите 48 часа" - от 30 юни, всeки четвъртък, 23.00 ч.
 
Сериалът отвежда зрителите зад кулисите на реални разследвания, като показва дейността на детективи, занимаващи се със случаи на убийства - през критичните първи 48 часа. 
 
Те се надпреварват с времето, знаейки, че ако в този срок не бъдат намерени улики, шансовете за разрешаване на случая намаляват наполовина. Всеки изминал час означава повече време за бягство на заподозрения и по-голям риск от загуба на критични доказателства. 
 
Зрителите получават безпрецедентен достъп до сцените на престъпленията, разпитите и дейността на детективите и експертите по съдебна медицина.
 
* * * * * * *
 
"След първите 48 часа" - от 30 юни, всeки четвъртък, 00.00 ч.
 
Популярната телевизионна поредица "Първите 48 часа" представя само началото. "След първите 48 часа" е ново предаване, което започва там, където свършва хитът "Първите 48 часа", като разказва цялата история на някои от най-завладяващите случаи от предхождащата я поредица.
 
С подробни интервюта с ключови участници в разследването, сред които детективи, прокурори, адвокати, семейства на жертви, а понякога дори със самите извършители, "След първите 48 часа" представя цялата картина на разследванията на убийства - от престъплението до ареста и съдебния процес, а дори и след това. 
Чрез тези ексклузивни интервюта, а в някои случаи и чрез действителни кадри от съдебния процес, зрителите са въвлечени в драматично емоционално пътешествие и в крайна сметка научават какво трайно въздействие оказва едно убийство върху всички, свързани по един или друг начин с него.


ИЗБРАНО