Нови епизоди от Загадки в историята по History

27 май 2022 | 10:15 Дачев
Водещият на поредицата „Най-големите загадки в историята“ - Лорънс Фишбърн продължава да хвърля нова светлина върху някои от най-значимите тайни в най-новата ни история. 
 
Нови мистерии ще бъдат разследвани в предстоящите епизоди от сезон 3 на поредицата "History's Greatest Mysteries". 
 
* Епизодът „Ужасът в Амитивил“ ще ни върне към поредицата от мрачни и зловещи събития, превърнали скромен семеен дом в Лонг Айлънд в къщата с най-лоша слава в САЩ. След половин век вече ни залива порой от книги, документални и игрални филми, но наистина ли съществуват къщи, обитавани от духове? 
 
* „Тялото от плажа Самъртън“  - докато Студената война набира скорост, добре облечен мъж е открит мъртъв на тих австралийски плаж на няколко километра от ядрен полигон. Случаят отпреди повече от 70 години е тормозил не един следовател. Кой е мъжът от плажа Самъртън и как е умрял?
 
* „Свещеният Граал“ - от римските императори до Адолф Хитлер, всички ламтят за това съкровище - свещен предмет с невероятните сили да лекува, да възкресява и да дава безсмъртие. Свещеният Граал навярно е най-търсената реликва в света, но какво всъщност представлява той?
 
* „Изчезналите деца на семейство Содър“ - този неразрешен случай събужда най-дълбоките страхове на всеки родител. В коледната утрин на 1945 г. пет деца изчезват от дома си в западна Вирджиния по време на пожар. Семейство Содър прекарва живота си в опити да разбере какво се е случило.,
 
* В епизода „Полет 370 на малайзийските авиолинии“ е представена една от най-разтърсващите авиационни загадки на съвремието ни.
Боинг 777 с 239 души на борда изчезва над Индийския океан. Почти десет години по-късно целият свят продължава да се пита какво наистина се е случило с полет МН370.


ИЗБРАНО