Тайните на пещерите в „Историите ON AIR“, неделя

13 май 2022 | 10:24 Дачев
Предаването „Историите ON AIR“ с водещ Миглена Георгиева се излъчва по Bulgaria ON AIR с нов ден и час – неделя от 18:00 часа
 
Тъмнина, хлад и влага. Лабиринти от скални коридори, преминаващи през малки и големи зали. Подземни реки, езера и водопади. Красиво изваяни природни образувания, будещи изумление. И всичко това съчетано с известна доза страх и тайнственост. Така пещерите привличат любителите на приключения. 
Необикновеното преживяване и адреналина често са причина хората да търсят съмишленици, да се връщат отново на загадъчното място, да правят опити да осъществят дори и най-фантастичните хрумвания или да разгадаят една голяма древна загадка. 
 
Зрителите на Bulgaria ON AIR ще могат да се потопят в този мистичен и по особен начин пленяващ човешките сетива свят с новото издание на предаването „Историите ON AIR“. Филмът „Тайните на пещерите“ ще завладее зрителите пред малкия екран тази неделя, 15 май от 18:00 часа, за едно вдъхновяващо изпращане на вече отминалата седмица и събуждане на ентусиазма за всичко онова, което тепърва предстои. 
 
В центъра на разгърната история са двама филмови оператори и един изкуствовед, обединени от любовта си към природата, които, увлечени чрез страстта си към своето хоби, реализират проекта си „Светлина и култ“.
Първоначално идеята на Красимир Андонов, Алекс Самунджи и Огнян Стоянов е да осъществят една фотографска серия. След влизането им в дълбините на тайнствените пещери и преживяванията им там обаче са провокирани да заснемат филм за трапецовидните скални ниши – една голяма и изключително древна загадка по нашите земи, за която никой не знае защо са били направени, никой не разбира как са били направени, нито кой ги е направил. 
 
Така приключенците се отправят към Източните Родопи, където трапецовидните скални ниши обикновено са разположени на високи и недостъпни места. Идеята на групата е чрез светлината да се опита да разбере повече за загадката на трапецовидните ниши. Крайната цел е заедно да открият нещо, което от пръв поглед не се забелязва. Като доброволци в екипа им се включват археолози и минералози.
 
„Достигнахме до най-недостъпните скали. Използвахме най-новите технологии за заснемане на скалите. Направихме открития, които ни развълнуваха“, разкриват пред камерата авантюристите Красимир Андонов, Алекс Самунджи и Огнян Стоянов.
 
Какви изненади крият така мистичните трапецовидни скални ниши и успяват ли тримата смели любители на природата и приключенци от друго ниво да допринесат за разкриването на голямата загадка – ще научим в новото издание на предаването „Историите ON AIR“.


ИЗБРАНО