„Защо, господин министър?“ с Мария Цънцарова от 6 март

4 март 2022 | 10:53 Дачев
Екипът на „Актуални предавания“ в нюзрума на bTV  подготвя нов телевизионен формат - „Защо, господин министър?“. Водещ на предаването ще бъде журналистката Мария Цънцарова, която в края на всяка седмица ще разговаря открито с министър от кабинета и ще задава най-важните въпроси по горещите теми от седмицата.
 
От 6 март, всяка неделя от 19:45 часа - веднага след централната емисия на "bTV Новините", Мария Цънцарова и нейният гост ще коментират топ темата на обществото ни от политическия и обществен живот в страната, като във фокуса ще бъдат събитията, предизвикали най-широк отзвук.
Водещата ще търси ясни и точни отговори на въпроси и теми, които в продължение на изминалата седмица са провокирали множество и различни реакции или са претърпели скоростно развитие.
 
"Защо, г-н министър?" е нова форма в актуалните предавания на bTV и естествено продължение на централната емисия новини в неделя. Предаването ще търси и намира отговор на най-задавания въпрос на седмицата. Зрителите ще проследят горещите теми в кратък и открит диалог с хората, които взимат най-важните решения в държавата, с много конкретни въпроси и търсене на ясни отговори“, казва Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV.
 
По време на подготовката на новото предаване, Мария Цънцарова споделя:
„Вярвам, че важните въпроси трябва да бъдат задавани. Наш дълг е зрителите да получат отговори и именно затова отправяме питанията към хората, които носят отговорност за България. Радвам се, че започваме тази поредица, защото вярвам, че в особено трудни времена като днешните от нас журналистите се изисква още повече, а именно да държим изпълнителната власт под контрола на критичните ни въпроси и да представляваме обществото в разговорите с управляващите.“
 


ИЗБРАНО