„Радев и Йотова – новият мандат” по NOVA

18 януари 2022 | 16:02 Дачев
Журналистите на медията ще проследят най-интересните моменти от церемониите в специални издания в сряда и в събота
 
След победата на изборите и балотажа през ноември 2021 г., Румен Радев и Илияна Йотова официално ще встъпят в длъжност за втория си мандат като президент и вицепрезидент на Република България тази седмица. Журналистите на NOVA ще направят зрителите свидетели на най-важните моменти от официалните церемонии в сряда (19-и януари) и в събота (22-и януари).  
 
Водещите Мира Иванова и Виктор Николаев ще проследят клетвата на Румен Радев и Илияна Йотова пред депутатите в Народното събрание в сряда (19-и януари) от 9.30 ч. в специалното издание „Радев и Йотова – новият мандат“. 
В пленарната зала ще бъде прочетено официалното решение, с което Централната избирателна комисия обявява избора на президента и вицепрезидента на България. Зрителите ще видят на живо обръщението на държавния глава, както и първите политически реакции, а гостите в студиото ще дискутират събитието и ще анализират посланията. 
 
В събота (22-и януари) от 10.00 ч. водещите Марина Цекова от студиото в NOVA и Николай Дойнов от Паметника на Незнайния воин, заедно с техните събеседници, значими лица от обществено-политическия живот, ще проследят ключовите моменти от встъпването в длъжност на президента и вицепрезидента. 
 
Репортерите на NOVA ще предават от различни точки в столицата, за да покажат на зрителите най-интересното от тържествената церемония.