Джон О. Бренън от ЦРУ пред Светослав Иванов

8 декември 2021 | 17:37 Дачев
Бившият директор на ЦРУ отговаря на въпроси в предаването "120 минути" по bTV
 
Тази неделя, 12 декември 2021, зрителите на oбзорното актуално предаване ще станат свидетели на специален разговор с бившия директор на ЦРУ - Джон О. Бренън. Чрез сателитна връзка в  знаковата рубрика "Роуминг", водещият Светослав Иванов ще разговаря с топ-разузнавача на теми от потайния свят на националната сигурност на САЩ и контратероризма. 
 
Директорът на ЦРУ от администрацията на Барак Обама ще хвърли светлина върху теми като как е открит и ликвидиран Осама Бен Ладен; какво се крие зад размяната на осветени шпиони с Русия; как ЦРУ гледа на случващото се в България и региона през изминалото десетилетие, както и ще разкрие мнението си за Едуард Сноудън и за други интересни фигури от света на международното разузнаване.
 
В неделя зрителите ще разберат повече и за книгата на Бренън "Непоколебимо" ("Undaunted", окт. 2020) - откровените мемоари на разузнавача за времето на 30-годишната му кариера на държавна служба, която вече е преведена на български език.
"Тези разговори винаги са интересни. А Джон Бренън има какво да каже", споделя Светослав Иванов.
 
* * * * * * *
 
John Owen Brennan е един от най-доверените съветници на президента по въпросите на националната сигурност през всичките осем години на администрацията на Обама, първо като президентски помощник по вътрешната сигурност и контратероризма, а след това и като директор на Централното разузнавателно управление.
Преди това работи в ЦРУ от 1980 до 2005 година като специалист по близкоизточни въпроси и контратероризъм, бил е ръководител на станцията на ЦРУ в Саудитска Арабия. 
 
Бренън има бакалавърска степен по „Политология“ от университета "Фордам" през 1977 година и магистърска степен по същата специалност от Тексаския университет в Остин през 1980.
 
Специалният разговор на Светослав Иванов с Джон О. Бренън в „120 минути" е в неделя от 17:00 до 19:00 часа по bTV и в дигиталните платформи на медията.