„Забраненото шоу на Рачков“ отбеляза финал на своя сезон 2

6 декември 2021 | 14:07 Дачев
Финалният (12-и) епизод от втория сезон на „Забраненото шоу на Рачков“ потопи зрителите на NOVA в магията на българския фолклор в неделя вечер, 5 декември
 
Сцената на продължилото над 3 часа шоу се превърна в Национален събор „Горубляне“ 2021, а водещият Димитър Рачков посрещна едни от най-изтъкнатите изпълнители на народни танци и песни, прославили страната ни по целия свят.
 
„Забраненото шоу на Рачков“ е първото телевизионно предаване, което успя да събере най-представителните фолклорни ансамбли в България - „Филип Кутев“, „Пирин“ и „Тракия“. Те представиха танци от различни фолклорни райони: тракийски, родопски и македонски. А изпълнението на хора „Мистерия на българските гласове“ просълзи публиката в студиото.
 
Певицата Нели Петкова посрещна рождения си ден на сцената. След специалната изненада, която й беше подготвил Рачков, тя истински се развълнува и от видеопоздрава на актьора Виктор Калев.
„Аз съм много благодарна, че точно днес съм тук. Голяма късметлийка  съм, защото имам възможността да сбъдвам постоянно мечтата си да пея. Много силна емоция и прекрасен подарък е това да празнувам пред публика“, сподели Нели. 
За любовта си към народната музика тя призна: „Българският фолклор е уникален. Има магия в него. Винаги когато съм изпълнявала народни песни пред чужденци, те са оставали без думи. Няма нужда да разбираш текста, за да усетиш тази вибрация“.
 
Севдалина и Валентин Спасови разказаха как е била създадена известната им песен „Сине, сине“ и споделиха тайната на щастливия и дълъг семеен живот. 
Славка Калчева поздрави зрителите на NOVA с изпълнения на „Мари Стано, бяла Стано“ и „Бяла роза“. 
Водещият изпита уменията си в родопските диалекти с председателката на смолянския клуб „Зевзек“ – Веселина Бабаджанкова, която разказа и нагледно показа изкуството да разсмиваш хората. 
Модeрното звучене на фолклора бяха представени от етноформацията „Тригайда“, а нигериецът Стивън Ачикор, познат на зрителите с участието си в X-Factor (2015 г.), развълнува Димитър Рачков с изпълнението си на „Я кажи ми, облаче ле бяло“. 
 
Лудата стая се завърна на самия финал на втория сезон със забавен прочит на български народни приказки. 
В актьорското предизвикателство се впуснаха актьорите Мария Сапунджиева, Рада Кайракова, Борислав Захариев-Боби Турбото и Димитър Рачков, а в ролята на разказвача отново се превъплъти Рафи.

* * * * * * *
 
Новогодишното издание на „Забраненото шоу на Рачков“ е на 31.12. Заедно със зрителите Димитър Рачков, Рафи, бендът и танцьорите от „Funky Monkeys” ще изпратят 2021-ва и ще посрещнат новата 2022 година. 
Те ще бъдат в звездната компания на Васил Найденов, Богдана Карадочева, Белослава, Софи Маринова, Ивана, Мариус Куркински, Антон Радичев, Графа и други.


ИЗБРАНО