Френски сериал за кулинарно училище по FOX Life

1 декември 2021 | 13:52 Дачев
На 10 декември 2021 по FOX Life е премиерата на френската драматична поредица на TF1 "Тук започва всичко" ("Ici tout commence"). Изграден в стилистиката на сапунена опера, сериалът има 215 половинчасови епизоди в първия си сезон, а от втория досега са готови и излъчени във Франция още 66.

Сюжетът е посветен на института "Аuguste Armand" ("Огюст Арман"), едно от най-добрите кулинарни училища в страната, разположено в община Сен-Лоран-д'Егуз. Съвършенство, прецизност и дисциплина са мантрите на това прочуто учебно заведение, ръководено от талантлив и уважаван екип от професионалисти. В този затворен свят се разиграват сложни любовни афери, ожесточено съперничество и ужасни предателства. 
 
За Максим Делкор и останалите ученици от престижното училище крайната цел е ясна: да станат следващите готвачи на Франция със звезди Мишлен. Те няма да позволят нищо да ги спре...

В ролите са Клеман Ремиан, Ванеса Демуи, Фредерик Дифентал, Елза Лунгини, Катрин Маршал, Агустин Галиана, Бенжамен Барош, Орели Понс, Лусия Пасанити и др.

* * * * * * *

Друг акцент на канала през месеца е комедийният сериал на CBS "Кварталът" ("The Neighborhood", САЩ). Премиерата му е на 30 декември, излъчването е от понеделник до петък в 17:05 часа. В ролите ще видим Седрик Ентъртейнър (в образа на Калвин Бътлър), Макс Грийнфилд (като Дейв Джонсън), Тишина Арнолд (Тина Бътлър), Бет Берс (Джема Джонсън) и др. Епизодите са по около 22 минути и в четирите сезона от 2018 до 2021 г. има общо 69 епизода.

Седрик Шоумена играе главната роля в поредицата, която разказва какво се случва, когато най-дружелюбният човек от Средния Запад се премества заедно със семейството си в Лос Анджелис. Там не всеки изглежда като него или оценява добросъседското му отношение...
 
Дейв Джонсън е изключително добродушен професионален медиатор. Когато съпругата му Джема получава работа като директор на училище в Лос Анджелис, те се местят от Мичиган с малкия си син Гроувър без да се притесняват, че новият им мечтан дом се намира в общност, доста различна от техния малък град. Съседът им Калвин Бътлър е много бдителен по отношение на новодомците - сигурен, че семейство Джонсън ще наруши културата в квартала. Въпреки това състрадателната съпруга на Калвин – Тина е приятелски настроена и ги приветства с добре дошли; най-малкият им син Марти пък смята, че семейството може да бъде от полза за тяхната общност; а техният по-голям, безработен син Малкълм, осъзнава, че може би в лицето на Дейв най-накрая е открил някой, който да го разбира. 
 
Дейв осъзнава, че да се впишат в тази общност ще по-сложно, отколкото е очаквал, но ако успее да намери начин да намери допирни точки с Калвин, ще имат превъзходния шанс да превърнат този квартал в свой нов дом.


ИЗБРАНО