„Детска Евровизия“: представят песента „The Voice of Love“

8 ноември 2021 | 16:47 Дачев
Както съобщихме, България се завръща на „Детска Евровизия“ след 5-годишна пауза. Денислава Димитрова и Мартин Стоянов ще представят страната на 19 декември в Париж, а събитието ще се излъчи на живо по БНТ1. За първи път ще може да се гласува и от България.
 
Официалното представяне на песента „The Voice of Love” ще се случи на 13 ноември, събота, в предаването „Денят започва с Георги Любенов” по БНТ1.
 
Дуетът беше обявен на пресконференция на обществената телевизия и Лигна Студиос, на която станаха ясни и авторите на песента, с която България ще участва. 
Автори на музиката и на английската версия на текста на песента са дело на Васил Гарванлиев, Давор Йордановски и Весна Малинова от Северна Македония. Българската версия на песента е написана от Стан Стефанов. За сценичното присъствие на българските участници ще се погрижи Мари-Софи Крайсъл, която вече е работила със 7 различни страни - участници на Евровизия 2018 г. в Лисабон. 
 
„Щастливи сме, че след 5 години прекъсване, обществената телевизия отново дава шанс за изява на младите таланти на България в конкурса  „Детска Евровизия“. БНТ1 ще излъчи събитието на живо от Париж на 19 декември. Денислава и Мартин имат нужда от подкрепата не само на нашия ефир, но и от българите по света и у нас“ - коментира Емил Кошлуков, генерален директор на БНТ.
 
Геновева Христова, управляващ директор на Лигна Студиос, заяви:
„След последното ни участие с Виктория Георгиева в престижния конкурс „Евровизия“, за нас беше важно да продължим да развиваме и налагаме българските таланти на международната музикална сцена. Осъзнахме, че трябва да се започне от основата – от нашите деца, за да развием устойчиви и конкурентни артисти за световните пазари.“
 
„Българските деца са изключително талантливи. Като кмет на гр. Добрич за мен е чест, че българските представители са именно от нашия район и имат нашата безапелационна подкрепа“, коментира Йордан Йорданов по повод подкрепата, която община Добрич предоставя на участниците.
 
* ** * * * *
 
Денислава Димитрова и Мартин Стоянов са от вокално студио „Сарандев“ в Добрич. 
 
Талантът им е признат както в България, така и в чужбина. Те са носители на многобройни призове, а музиката е част от живота им от ранна детска възраст. Като дует се изявяват заедно на сцена от 2017 г. под ръководството на Елена Карабельова в качеството й на техен вокален педагог. 
 
В момента тече трескава подготовка, a организационният екип загатва за подготовка на приказна коледна феерия и оживяващи сценични ефекти.
 
* * * * * * *
 
Това ще е шестото участие на България на „Детска Евровизия“, като през 2015 г. страната ни е била и домакин. 
 
19-ото издание на конкурса „Детска Евровизия” ще се проведе на 19-и декември в Париж и в него ще участват общо 19 страни. Големият победител ще бъде избран с 50% вот на жури и 50% глас на публиката. Според регламента, за първи път българите ще имат право да гласуват не само от чужбина, но и от родината си, а младите ни музикални надежди ще разчитат и на всеотдайната подкрепа на българите по целия свят. Всеки вот ще бъде от значение за доближаване на страната ни до победата.


ИЗБРАНО