Телевизиите в изборния ден 14 ноември

8 ноември 2021 | 11:08 Дачев
Информация от NOVA:
 
В края на годината, изпълнена с политически сътресения и полемики, България гласува за безпрецедентен трети път – този път в избори 2 в 1. На 14-и ноември избирателите ще решат кой ще бъде новият държавен глава, както и как ще изглежда съставът на 47-ото Народно събрание. В този важен за страната ден телевизионният ефир и всички дигитални платформи на Нова Броудкастинг Груп ще осигурят пълно информационно покритие, предлагайки качествена и достоверна информация.
 
Зрителите отново могат да се доверят на опита на журналистите на  NOVA, които ще следят в развитие най-важните събития и ще коментират в специални изборни формати случващото се през целия ден. Репортерите на медията ще предават с директни включвания новини от над 30 горещи точки в страната и чужбина.
 
NOVA отново работи с две от най-авторитетните социологически агенции – „Тренд“ и „Галъп Интернешънъл“. Техните прогнозни резултати ще подредят възможно най-точно политическия пъзел.
 
Изборният ден стартира малко преди 7:00 ч. в „Събуди се, България избира!“. В специалното издание, което ще продължи до обедната емисия новини, водещата Марина Цекова ще разговоря с ексклузивни събеседници, сред които много популярни личности и лидери на мнение. Изнесеното студио на NOVA  от Триъгълника на властта ще води Христо Калоферов, който ще допълни сутрешната програма с още интересни включвания и коментари. 
 
В сутрешния блок Даниела Тренчева ще проследи хода на изборния ден и гласуването на основните претенденти в Новините на NOVA. Следва обедната емисия Новини с Ани Салич и Николай Дойнов. В продължение на близо час утвърдените лица на NOVA ще ни разкажат най-важното до този час на изборния ден. 
 
В следобедните часове изборният маратон продължава с „България избира На фокус с Лора Крумова“. От 15:00 ч. до 17.50 ч. предаването ще даде различен поглед чрез гледните точки на известни личности от шоубизнеса и изкуството, политолози, социолози и включвания от цял свят. 
 
Първи прогнозни резултати зрителите ще научат във вечерното изборно студио „България избира президент и парламент“ с водещи Мира Иванова и Виктор Николаев. Те ще търсят първите реакции на основните политически фигури и претенденти за място в Президентството на Република България и Народното събрание. 
 
Началото на специалния формат ще бъде дадено в 17:50 ч. 
Развръзката в деня на изборите зрителите ще научат от Невена Василева и Николай Дойнов, които ще бъдат в електоралното студио на NOVA с най-точните резултати от гласуването за президент и Народно събрание.
 
Ще имаме ли нов президент още на първи тур? Има ли шанс за съставяне на редовно правителство от третия опит? - отговорите на тези и още въпроси можем да разберем в неделя в ефира и платформите на Нова Броудкастинг Груп. Медийната група дава възможност на българите в страната и чужбина да проследят избора за президент и народни представители в реално време на всички свои платформи: на телевизионен екран (NOVA и NOVA NEWS), в радиоефир (NOVA NEWS) и в уебсайтовете Nova.bg, Vesti.bg и Dariknews.bg. Бърз достъп до най-важните новини ще осигури и мобилното приложение на NOVA, с което потребителите ще се информират за всичко важно и актуално. 

* * * * * * *

Информация от bTV:

Екип от над 250 професионалисти на bTV Media Group подготвя за своите зрители, слушатели и онлайн потребители 3 специални тв сета и над 15 часа качествена публицистика, виртуална реалност и преки включвания от 40 локации в България и чужбина, съобщиха от медията. За първи път при отразяване на избори bTV ще предложи на 14 ноември специална изборна арена – уникално дискусионно пространство в НДК, в което главните герои на деня ще влязат в директен дебат пред публика на живо.
 
По атрактивен и невиждан досега начин водещите ще представят на зрителите мненията и позициите на икономисти, журналисти, синдикалисти, анализатори, инфлуенсъри, а след 20 ч. на арената сили ще премерят  най-важните кандидати за властта и техните привърженици. 
 
Освен в директен сблъсък помежду си, победители и победени ще отговарят в реално време на въпроси на публиката, която ще има финалната дума за това кой печели и кой губи в словесните двубои.
 
Изборният маратон по bTV – „Новите избори. Развръзката? Президент и парламент“ – започва в 7:00 ч. сутринта с 5-часово издание на „Тази събота и неделя“. 
Към водещите в неделния ден Мария Цънцарова и Петя Дикова ще се присъедини Жени Марчева. Експерти, анализатори и лица от екрана ще коментират поредните избори в условията на епидемия и политическо напрежение. Кореспонденти от страната и чужбина ще дават информация за гласуването в изборните секции и мобилните ковид-урни за карантинираните, както и за нарушения. 
 
Преки включвания, репортажи, разследвания и плурализъм на мнения ще предложи специалното новинарско студио от 15 до 17 часа с водещ Виктория Петрова. 
Нейни събеседници ще бъдат лекари от първа линия в битката с коронавируса, психолози, конституционалисти, експертите от ЦИК и МВнР, които отговарят за процеса на гласуване. Заедно с тях, водещата ще потърси отговори на въпросите защо изборите у нас се превръщат в хронични и колко струва това на данъкоплатците; дали се облекчи гласуването за сънародниците ни в чужбина и какви са примерите за високо политическо напрежение и по света. 
С помощта на най-съвременните технологии, в студиото още в ранния следобед ще „влязат“ и част от главните герои – кандидатите за президент, които се борят за доверието на избирателите.
 
Топ експерти, политолози, социолози и анализатори ще посрещнат кулминацията на изборния ден от 17 ч. до след полунощ в трите специални студия на bTV заедно с Антон Хекимян, Светослав Иванов, Мария Цънцарова, Златимир Йочев, Жени Марчева и Цветанка Ризова. 
В компанията на Лиляна Боянова, Иван Георгиев и Денислав Борисов, те ще посрещнат и първите резултати от екзит пола на „Алфа Рисърч“ и „Маркет Линкс“ в ключови региони на страната, поднесени по изцяло нов 3D начин – както в 360-градусовото студио на bTV, така и в допълнително виртуално пространство в НДК и центъра на София.
 
В 17 часа започва и специалната изборна арена от НДК с водещи Мария Цънцарова и Златимир Йочев, която ще продължи до полунощ.
 
В деня на вота за зрителите ще се информират и от редовни, удължени и извънредни емисии новини с водещи Юксел Кадриев и Виктория Петрова, а освен от ефира на bTV и bTV Радио - и от сайта и мобилното приложение на bTV Новините.

* * * * * * *

Информация от БНТ1:

БНТ започва отразяването на изборния ден на 14 ноември, неделя още в 06:55 ч. Началото е в сутрешният блок „Денят започва“ с водещ Христина Христова. До 9:00 ч. зрителите ще видят как стартира изборният ден, каква е избирателната активност и в най-отдалечените райони на страната.
 
От 09:05 ч. проследяването на изборния ден продължава в „Денят започва с Георги Любенов“. 
В неговият блок до обедната новинарска емисия и зрителите ще видят как гласуват политическите лидери, как протича изборният процес в страната и чужбина, има ли нарушения. Сред гостите на Георги Любенов ще бъдат известни българи, писатели и музиканти.
 
В 15:30 ч. започва специалното студио „Избори 2 в 1: Резултатът“ с водещи Аделина Радева, Добрина Чешмеджиева и Бойко Василев.
Предаването ще проследи как протичат последните часове на изборния ден, какви са първите резултати от гласуването и първите реакции на политиците.
 
БНТ ще дава пълна информационна картина за вота и в новинарските си емисии. Първата емисия е в 07:00 ч. сутринта, а обобщение на събитията гледайте в „По света и у нас“ в 12:00, 15:00 и 18:00 ч. Екипите на медията ще проверяват за изборни нарушения, а кореспондентите в страната ще се включват на живо с най-актуалното. Въпреки трудността на изборите 2 в 1, БНТ е създала организация за експресна, обективна и проверена информация. Всичко случващо се в страната в деня на вота, БНТ ще осведомява и на новинарския си сайт www.bntnews.bg. 
 
За обективното отразяване на третите парламентарни избори през годината и вота за президент и вицепрезидент, БНТ отново се доверява на две доказани социологически агенции – „Алфа рисърч“ и „Гълъп“. 
С информацията от техните данни, веднага след края на изборния ден в 20:00 ч. ще стане ясен изборният резултат: кой печели, какви са възможните коалиции за управлението на страната и какви са профилите на гласоподавателите за различните кандидат-президентски двойки и партии.

* * * * * * *

Информация от Bulgaria ON AIR:

Кой ще бъде избраният първи и ще видим ли нови парламентарни герои? Зрителите на Bulgaria ON AIR ще открият отговорите на тези ключови за бъдещето управление на страната въпроси в специалните телевизионни студиа „Избори: Трето действие“, с които телевизията ще отрази големия вот на 14 ноември. В неделя българските граждани ще изберат едновременно 6-ия президент на България и ще дадат гласа си за народните представители, които ще станат част от 47-мото Народно събрание. 
 
Националната телевизия ще направи зрителите преки свидетели на най-важните събития и акценти от паметния ден с над 12 часа публицистика, извънредни емисии новини на всеки час и живи включвания от различни точки на страната, Европа и САЩ. 
Репортерите на „Новините ON AIR“ ще следят развитието на изборния ден от най-горещите точки в страната, където ще отразяват отблизо избирателната активност и сигналите за възникнали затруднения в изборните секции в различните региони на България. 
 
В рамките на двете специални студиа, доказани имена от политиката и бизнеса, публицистиката и обществения живот, задълбочено ще коментират и анализират политическата обстановка и ще очертаят възможните сценарии за бъдещето управление на страната. Студиата ще бъдат предавани пряко и по радио Bulgaria ON AIR.
 
Изборната програма на Bulgaria ON AIR ще започне точно в 7:00 часа със сутрешното студио на „Избори: Трето действие“ и водещите на публицистичните предавания „Денят ON AIR“ и „Директно“ Ганиела Ангелова и Димитър Абрашев. 
В часовете до 12:30 часа двамата ще посрещнат в студиото на Bulgaria ON AIR видни общественици, политолози и бивши представители на властта, за да коментират нагласите на българските граждани и темите около вота, които най-силно вълнуват българските граждани. 
 
От задълбочените дискусии в студиото, зрителите ще се пренасят към студиото на новините, където водещата Камелия Стоянова ще представя най-важните акценти от изборния ден в извънредните новинарски емисии на всеки час. 
 
Вечерното телевизионно студио на „Избори: Трето действие“ ще започне в 17:30 часа с водещ Десислава Атанасова и ще продължи да информира зрителите за най-важното от изборите „две в едно“.
Гости в студиото ще бъдат утвърдени политолози, социолози и обществени фигури, които ще дискутират очакваната развръзка от изборния ден и вариантите за бъдещо управление на страната. 
 
Емисиите новини ще водят Константин Динчев и Виолета Манчева, която ще представи на зрителите и любопитни блиц интервюта с популярни имена от културата, шоубизнеса и спорта. 
 
Точно в 20:00 часа водещата Даниела Владимирова ще представи изборните графики и ще съобщи първите прогнозни резултати от вечерното специално телевизионно студио на Bulgaria ON AIR. 
 
Най-важните акценти и първите реакции на народните избраници ще откриете и онлайн на bgonair.bg, както и във facebook-страницата на телевизията, където най-горещите момента от деня ще бъдат предавани на живо.


ИЗБРАНО