Интеграцията на ромите в „Малки истории“ по БНТ1

28 октомври 2021 | 14:14 Дачев
Този петък, 29 октомври 2021 г., в предаването „Малки истории" по БНТ1, водещата Мария Костова представя на зрителите три житейски истории за интеграцията на ромите. 
 
Разкази, отговарящи чрез различни гледни точни на въпроса: Защо интеграцията на ромите буксува толкова години и как процесът би могъл да бъде ускорен?
 
Аудиторията на предаването ще се запознае с историята на един необикновен учител - Росен Богомилов и неговият път от ромската махала към мечтата за равно и качествено образование за всички. 
Своята история в предаването ще сподели и един цигулар, който подарява надежда на най-беззащитните - децата от ромската махала на Сливен. Маестро Георги Калайджиев и неговият проект „Музиката вместо улицата”,  който учи децата да мечтаят, потапяйки ги в света на класическата музика.
Зрителите ще видят още и Йосиф Панов - Пепелянката - един от най-добрите професионални боксьори у нас. Разказ за силата на духа, смелостта на осъзнаването и дългия път към успеха.
 
Гости и коментатори в студиото на „Малки истории“ с Мария Костова са Миглена Михайлова – адвокат, Алексей Митков – студент по дентална медицина и Илко Йорданов – експерт в Институт „Отворено общество“ – София. 
Цигуларят маестро Георги Калайджиев, се включва с разговор по телефона.
 
„Малки истории“ се излъчва от понеделник до четвъртък от 16:30 ч. и в петък от 14:00 ч.


ИЗБРАНО