Финална селекция в „Гласът на България“ тази неделя

22 октомври 2021 | 11:26 Дачев
Тази неделя, 24 октомври, в „Гласът на България“ са последните кастинги на тъмно за сезона, а четиримата треньори ще се изправят пред сериозната задача да определят кои ще са 14-те участници в отборите им, с които всеки от тях ще продължи напред. 
 
Преди да настъпи този тежък момент обаче, на сцената ще стъпят още уникални и достойни кандидати за титлата „Гласът на България“ и претенденти за наградата от 50 хиляди лева. 
 
Всички в залата и пред екраните ще бъдат смаяни от таланта на момиче, което почти напълно е изгубило гласа си, но силата на волята и любовта й към музиката ще я доведат в шоуто в пълния й блясък. 
Връх в музикалната кариера на бизнес анализатор ще се окаже именно сцената на „Гласът на България“. След множество „битки“ със самия себе си и усилен и постоянен труд, той ще успее да накара не един, а двама от треньорите да го поканят в отбора си - с песен. Ученичка в 10 клас ще омагьоса с енергията, с която пее, а с избора си на песен дори ще заблуди треньорите, че не е българка. 
 
„Пеенето ти ни „хваща“ - хвърля ни нависоко и ни кара да летим!“, ще каже с голямо вълнение самият Любо Киров след едно от изпълненията, а за награда, че са се обърнали, менторите ще получат специални шоколадови кексчета с лешници. 
Фен на автомобилите ще изпее „Сбогом, дано си щастлива“ в неподражаем собствен стил, а съвсем истинската Елза от „Замръзналото кралство“ ще сложи символичен край на етапа с кастингите с вълнуващо изпълнение на „Слагам край“ – емблематичната песен от анимацията на Дисни.
 
В последните кастинги на тъмно ще има и такива участници, които ще разберат, че още не са съвсем готови за голямата сцена. За тях именно ще дойде и коментарът на Мастър Лечев, че „този живот е направен за тези, които не се отказват!“.
 
В края на епизода, след много музика и изненади, ще дойде ред и на ФИНАЛНАТА СЕЛЕКЦИЯ, а в нея на всеки от треньорите ще се наложи да се откаже от някои от хората си. В този труден момент четиримата ще трябва добре да преценят и много внимателно да селектират 14-те, с които ще продължат към следващата вълнуваща фаза на музикалния формат – битките. Те ще изгледат отново всички изпълнения на хората в отборите си и на тази база ще преценят с кои от тях ще вървят напред.
 
Това е един от най-тежките, но и важни моменти за треньорите и всеки от тях ще се опита да направи възможно най-точния и верен подбор на гласовете в своя отбор. 
„Всеки от вас е много талантлив, щом е стигнал дотук“, ще сподели развълнувано Любо Киров, преди да предприеме решаващата крачка, а Галена ще добави, че се чувства като седнала на „стола на инквизицията“ в този тежък миг.
 
Шоуто върви към следващия си още по-оспорван, интересен и вълнуващ музикален етап – битките. Пътят към върха за всички участници ще бъде съпроводен от много музика, изненади, приятелства, сериозна конкуренция, уроци, усмивки, голямо вълнение и със сигурност отлично настроение.