Премиерен сезон 2 на ”Проект ”Синя книга” - от петък

20 октомври 2021 | 13:59 Дачев
Вълнуващата драматична поредица от свръхсекретни разследвания на специалните части на САЩ „Проект „Синя книга“ ("Project Blue Book") се завръща по Bulgaria ON AIR за нов, още по-впечатляващ и обгърнат в мистерия премиерен за България втори сезон

От 22 октомври, точно в 20:30 часа всяка делнична вечер, д-р Алън Хайнек и неговият партньор в изпълнението на поверените им свръхсекретни мисии - капитан Майкъл Куин, ще потопят зрителите в дълбоките бездни на едни от най-известните мистериозни случаи, свързани с неидентифицирани летящи обекти.
 
Базиран върху реален свръхсекретен проект на военновъздушните сили на САЩ, при който командосите разследват НЛО и свързаните с тях феномени, вторият сезон представя впечатляващи случаи от действителната Синя книга на проекта. Всеки епизод в сериала разгръща нова мистериозна загадка, която съчетава в себе си действителни исторически събития и конспиративни теории. Един от тях е случаят „Розуел” от малко градче, разположено в американския щат Ню Мексико, който и днес продължава да е обект на множество конспиративни теории. 
 
Най-разпространената версия за мистериозното събитие е, че през лятото на далечната 1947г. след голяма гръмотевична буря местен фермер открива мистериозни останки в своята ферма, за които се смята, че може би са останки от разбит летящ диск. Немалко са и теориите, свързани с идентичността на екипажа, най-често описвани като човекоподобни създания, идващи от друга планета. 
 
Друг от тях е Зона 51 - една от най-тайнствените и мистериозни територии в САЩ, за която се говори, че е магнит за паранормални събития, свързани с неидентифицирани летящи обекти и земя на чужди цивилизации.