Чудовищни проекти, открития и изобретатели по History

12 октомври 2021 | 12:20 Дачев
Програмни акценти на канала през ноември 2021 г.
 
"Най-големите загадки в историята" - сезон 2, от 11 ноември, всеки четвъртък, 22.00 ч. (4 двучасови епизода)
 
Сериалът на History с водещ Лорънс Фишбърн хвърля светлина върху някои от най-важните исторически тайни в последните години. Какво се случва в Бермудския триъгълник? Каква е съдбата на подводниците на Хитлер? Как е умрял Брус Лий? И какво се крие в изгубените дневници на Худини? 
 
Тези филми осветяват житейски значими глави от историята. 
 
"Когато големи проекти се объркат" - от 16 ноември, всеки вторник, 22.00 ч. (6 епизода)
 
Всеки ден съвременните инженерни науки ни осигуряват безопасност в гигантски самолети, по огромни мостове и в необозрими небостъргачи. Но какво се случва, когато изграждането на някое от тези чудовища се отклони от плана? 
 
Разберете защо колкото по-големи са те, толкова по-трудно е да паднат, докато слушате учени и инженери да обсъждат историите на най-големите катастрофи и бедствия със сгради, язовири, самолети, влакове, кораби и други.
 
"Машините, които изградиха света" - от 23 ноември, всеки вторник, 21.05 ч. (8 епизода)
 
Телевизията, радиото, телефоните, самолетите, мотоциклетите, тракторите, домашните уреди, електрическите инструменти – това са „Машините, които изградиха света“. Този нов документален сериал показва удивителните истории и съперничества, които се крият зад революционните нововъведения, превърнали Америка в суперсила. 
 
Продукцията комбинира драматични възстановки, архивни ленти и интервюта с експерти, биографи и други. Към живот се връщат някои от най-прочутите изобретатели на Америка като Никола Тесла, Уилям Харви, Александър Греъм Бел, Дънкан Блек, Алонсо Декер и други. Зрителите ще се срещнат с тези епични личности, ще научат за борбата с техните конкуренти и ще съпреживеят триумфа и падението в процеса на създаването на революционните открития, променили съдбата на човечеството.


ИЗБРАНО