Празнична програма на bTV за Деня на независимостта

20 септември 2021 | 10:27 Дачев
Специално студио на „Тази сутрин“ и изнесени водещи на bTV Новините през целия ден
 
Сутрешният блок на bTV отбелязва Деня на Независимостта на 22 септември със специално издание и изнесено студио от хълма Трапезица във Велико Търново. 
От 7 ч. сутринта в сряда водещ от старопрестолния град ще бъде Златимир Йочев, който заедно с екипа на предаването ще предложи интересно и тематично съдържание, посветено на 113-ата годишнина от събитията, превърнали страната ни отново в суверенна държава. 
 
Екипът на “Тази сутрин” подготвя за зрителите на bTV интересни включвания на живо от знаковите за събитията от 1908 г. места и специални интервюта с емблематични за Велико Търново лица. Заедно с историка проф. Пламен Панайотов, Златимир Йочев ще търси отговори на въпросите за уроците от миналото, които чертаят хода на бъдещето ни, като двамата ще коментират какъв е съвременният манифест на политиците към българския народ. 
 
Актуална и любопитна информация ще сподели кметът на града инж. Даниел Панов, като към специалните гости от старопрестолния град ще се присъединят и обичаните спортисти - легендарният футболист Красимир Балъков и вицешампионът от параолимпиадата в Токио Християн Стоянов. 
 
Още празнично настроение за зрителите ще внесе и детският духов оркестър „Джуниър бенд“, който спечели второто място в „България търси талант“ и се превърна в любим на публиката. 
 
Отново на живо от Трапезица, Натали Трифонова ще информира зрителите за времето в празничния ден, докато Биляна Гавазова ще посрещне в студиото в София още интересни гости по актуалните теми от деня. 
 
Специални емисии на bTV Новините в 12 ч. и 19 ч., посветени на празненствата по случай 113-ата годишнина от Независимостта, подготвя и редакцията с най-високо доверие у нас. Като изнесен водещ, Лиляна Боянова ще обобщава празненствата от цялата страна, а водещите Денислав Борисов - за обедна и Иван Георгиев - за централна емисия, остават в студиото на bTV Новините, за да информират зрителите за всичко значимо и актуално в страната и чужбина.
 


ИЗБРАНО