„Малки истории” по БНТ с нова водеща

17 септември 2021 | 11:48 Дачев
От новия програмен сезон, водещ на предаването „Малки истории“ е журналистът и редактор в БНТ Мария Костова (на мястото на Ирен Леви).
В дългогодишния си опит, Мария Костова има множество социални и обществено значими репортажи, носител е на награди от конкурса за добра журналистика Web Report 2021 и от 11-ото издание на Годишните награди за телевизионна журналистика "Св. Влас".
 
Днес в предаването от 14 ч. по БНТ1 на зрителите ще бъдат представени четири малки истории за вярата в доброто и героите в тях. Истории за любовта, вярата и надеждата. За мъдростта и да опознаеш някого със сърцето си и да го приемеш без условия.
 
* Зрителите ще срещнат Надежда - добрата орисница, довела на този свят стотици деца. 
Една акушерка с 23-годишна история и повече от интересна съдба. 
* Своята история в предаването ще сподели и Любен, който знае как се постига синхрон - и в живота, и в професията.
Заедно със съпругата си Аглика създава световноизвестно клавирно дуо. Двамата срещат любовта чрез музиката и успяват да я задържат цели 3 десетилетия. 
* Вера ще сподели за нейната безусловна любов към кучетата.
От 15 години насам тя ги обучава безвъзмездно, като ги превръща в терапевти за хора с физически затруднения. 
* На финала - една история за изстраданата мъдрост на София. Тази, която ти позволява да пребориш собствените си демони, докато усмиряваш тези на другите. Може ли човек да обикне грешките си и да се поучи от тях?
 
Коментатори в студиото на „Малки истории“ с Мария Костова ще бъдат д-р Надежда Савова-Григорова (създател на мрежа от хлебни къщи у нас и в чужбина, културен антрополог, пътешественик, фотограф, автор на детски книжки) и Пламен Сивов (музикант, преводач, юрист, публицист и автор в портала „Православие.БГ").
 


ИЗБРАНО