Токио 2020 (петък, БНТ1)

22 юли 2021 | 21:24 Дачев
Откриване на летните Олимпийски игри - пряко предаване на церемонията.

Домакините ще покажат на света елементи от японската култура и история. Коментатори - Цветелина Абрашева и Стефан Георгиев.

Още подробности

БНТ стартира и две нови продукции: „Линия „Токио 2020“ и вечерното студио „Днес на игрите“.

Тереза Мутафчиева ще е водещ на предаването „Линия „Токио 2020“, което започва всеки делничен ден в 12:30 часа, веднага след обедната емисия „По света и у нас“. Зрителите ще научават първите новини от олимпийския ден, любопитни истории за спортистите и най-интересните моменти от представянето им. С интервюта и репортажи от мястото на събитието ще се включват и специалните пратеници на БНТ в Япония.

В първия ден на игрите, на 23 юли, „Линия „Токио 2020“ ще започне в 13:30 часа - преди церемонията по откриването и ще продължи веднага след нея от 17:30 ч. В студиото ще гостуват Таня Богомилова (единствената българска олимпийска шампионка по плуване), гимнастичката Любомира Казанова (бронзов медалист на предходните Олимпийски игри в Рио) и баща й Милко Казанов (който печели олимпийски медал по кану-каяк 20 години по-рано).

Всяка делнична вечер от 21:00 ч. Цветелина Абрашева и Радослав Янков ще посрещат зрителите в обзорното студио „Днес на игрите“.
Журналистката на БНТ, бивша състезателка по фигурно пързаляне и сноубордистът имат участие на Олимпийски игри и познават в детайли най-големия спортен форум в света. Гости в първото предаване тази събота, 24 юли, ще са Румяна Нейкова (последен засега олимпийски шампион на България), Тереза Маринова (олимпийската шампионка на троен скок) и Йордан Йовчев (носител на 4 олимпийски медала). 


ИЗБРАНО