”Токио 2020” по БНТ: 250 часа олимпийски игри от 23 юли

14 юли 2021 | 16:29 Дачев
Три екипа ще отразяват събитията до 8 август; акцент на програмата ще са българските атлети
 
След броени дни светът ще прикове поглед към Токио, където започва най-големият спортен форум в света – Олимпийските игри. И тази година БНТ ще даде шанс на зрителите да видят на живо изявите на най-добрите атлети на планетата. Още със създаването си обществената медия започва да отразява най-престижното спортно събитие, чрез пратениците си в Рим през 1961 година, а за първи път Летните олимпийски игри са излъчени в ефира на БТ, когато отново са били в Токио - през 1964 г.
 
Олимпийски игри "Токио 2020" ще се излъчват по БНТ1 и БНТ3 от 23 юли до 8 август 2021 г. 
 
* * * * * * *
 
След дълго очакване и едногодишно отлагане заради ковид пандемията, макар и без публика на живо, но все пак за огромна радост на феновете, Олимпийските игри ще се проведат, като запазват оригиналното си наименование - "Токио 2020", въпреки че се провеждат през 2021 г.
 
Почитателите на спорта ще могат да проследят 250 часа съдържание от Игрите в Токио в два канала на БНТ. 
- Предаванията на живо започват в ранните сутрешни часове в 03:00 ч., като по БНТ1 ще продължават до около 06:30 ч. БНТ1 ще посвети следобедната си програма на преки предавания от Токио от 13:00 до 18:00 ч. Акцент ще са участията на българските спортисти, чиито участия попадат в международния тв сигнал, който БНТ получава.
- В преки излъчвания или на запис с най-интересните моменти от състезанията, олимпийският ден ще се излъчва по БНТ3 до 18:00 часа.
 
* * * * * * *
 
В "Токио 2020" ще участват 42-ама български спортисти. Три телевизионни екипа на БНТ ще подготвят репортажи за най-любопитните моменти от Япония. Репортерите Калин Гугов, Илия Илиев и Росен Станчев и операторите Николай Балкански, Владимир Богдански и Станислав Златев ще заснемат първите реакции на българските спортисти след олимпийското им участие.
 
Спортовете, на които най-силно ще акцентира БНТ са: лека атлетика, плуване,  художествена гимнастика, борба, бокс, вдигане на тежести, волейбол, баскетбол, футбол, джудо, стрелба и други. 
 
Олимпийските игри ще бъдат открити с красива церемония, в която домакините ще покажат на света елементи от японската култура и история. 
Игрите в Токио официално ще бъдат открити на 23 юли 2021 г. от 14:00 часа, а събитието по БНТ1 и БНТ3 ще бъде коментирано от Цветелина Абрашева и Стефан Георгиев.


ИЗБРАНО