”Рейчъл Ку: Шоколад” и още февруарски акценти по 24 kitchen

25 януари 2021 | 12:00 Дачев
"Рейчъл Ку: Шоколад" ("Rachel Khoo's Chocolate") - вторник @ 13:00 ч., от 16 февруари 2021 г.
 
В тази възхитителна поредица изобретателната кулинарна фурия Рейчъл Ку се впуска в света на шоколада. Тя черпи вдъхновение от цял свят, за да създаде оригинални и изкусителни лакомства.
 
Английската суперготвачка Рейчъл, която се е обучавала в „Le Cordon Bleu“ в Париж, търси вдъхновение, като се среща с някои от най-добрите шоколатиери в Европа. Заедно с нея ще изследваме увлекателната история на шоколада и неговото пътешествие по света. Ще открием и ползите за здравето и тонуса, които носи любимото ни лакомство.
 
Във всеки епизод Рейчъл споделя чудесни рецепти от своята кухня – от разточителни десерти и сладкиши до изумителни торти и солени изкушения, като ни показва как да си направим смайващи и лесни за приготвяне ястия с една от най-обичаните съставка в света.
 
Поредицата ще ни срещне с удивителни хора и ще видим как тяхната страст към шоколада ги кара непрестанно да го подобряват и обновяват. 
 
"Семейна храна за минути с Донал" ("Donal's Family Food in Minutes") - сряда @ 13:00 ч., от 17 февруари 2021 г.
 
Ирландският телевизионен шеф-готвач и звезда в YouTube Донъл Скиан (Donal Skehan) споделя своите любими семейни рецепти и готварски трикове за максимално добър вкус без никакъв стрес!
Със своя вроден чар и умение да поднася вкусни наслади в кухнята, Донал ни представя простички рецепти за всеки вкус, с които да можете да приготвите апетитни и здравословни ястия, подходящи за шеметното семейно ежедневие.
 
С две малки деца и натоварен работен график, Донал е експерт по измислянето на находчиви сезонни рецепти, които да не натоварват него и съпругата му Софи. Той ни демонстрира пестящи време трикове и хитрини, с помощта на които се раждат изумителни печива и ястия за специални поводи, както и прекрасни брънчове, простички вкусотии, класически гозби, вдъхновени от собственото му детство, и много, много други.
 
Готвенето трябва да е приятно и Донал знае, че разковничето към щастливия дом се крие в добрия репертоар от удовлетворяващи, простички ястия, които всички да харесат. Ето защо тази поредица предлага на зрителите великолепна колекция от рецепти, които могат да приложат директно в техните кухни. Вдъхновено от собствения му семеен живот, това е готварско шоу, в което Донал е вложил и късче от душата си.
 
"Гурме за всеки ден: Десерти" ("Sweets Recipes - Everyday Gourmet with Justine Schofield") - петък @ 13:00 ч., от 19 февруари 2021 г.
 
Присъединете се към Джъстин Скофийлд в това сладко издание на австралийското „Гурме за всеки ден“, в което се връщаме към някои от любимите ни сладки лакомства от поредицата.
Поредицата представя богат набор от сладкиши, превъзходни бисквити и изкусителни тартове от Австралия, Южна Америка и дори от Средиземноморието.
 
Научете се да приготвяте всичко – от любимите домашни десерти до смайващите изкушения, достойни за ресторант, с помощта на най-добрия шоколад, карамел, плодчета и банани, както и най-добрите пекари в бранша.
 
Джъстин и нейните гости, сред които известни шеф-готвачи и хранителни стилисти, очертават аспектите на приготвянето на домашни десерти, които събират хората колко масата.
Почерпете от опита и тайните на майсторите сладкари, открийте хитростите в създаването на любими печива и се запознайте с най-доброто от сладката кулинария. 
 
Срещнете се с Кирстен Тиболс, Дарън Пърчис и много други, които ще споделят своите знаменити рецепти за всеки вид събитие или гост и ще ви предадат уменията, с помощта на които да задоволите всеки свой сладък каприз.


ИЗБРАНО