Адриан Нартеа: Научих много от героя си Влад

21 януари 2021 | 16:58 Дачев
Главният актьор в сериала “Влад” даде специално интервю 
за феновете си в България. Бившият волейболист Адриан Нартеа никога не е мечтал за слава...
 
Актьорът в главната роля на хитовия румънски сериал “Влад” – Адриан Нартеа, даде ексклузивно интервю за предаването “Преди обед” по bTV. Оказа се, че това е първата му голяма роля, която печели след тежък и продължителен кастинг. Повече от четири месеца след като се явил на първи кръг, той получил обаждане, че е одобрен за втория, където бил в сериозна конкуренция с десет от най-добрите актьори в Румъния. 
“Голям късметлия съм, че ме избраха”, казва с усмивка Адриан, в очакване на снимките на следващия сезон на сериала. 
 
За ролята на Влад се готвил около половин година и признава, че е научил много от своя герой. 
"Учих се да залагам, да съм по-въздържан, изобщо да "вляза в обувките" на Влад. Трябваше да започна да разсъждавам като един много заможен човек. Беше доста сложно за мен”. Разказвайки за снимките на сериала, той сподели, че е имало и доста екстремни моменти – наложило се да снимат летни сцени навън при -15 градуса (посред зима), а общо снимачният процес бил в диапазона от - 15 до + 35 градуса. Интересното било, че сякаш героят на Влад имал нещо общо със “Супермен”, защото независимо в какво време се развива действието – той винаги е с костюм и по сако - шегува се Адриан.
 
Преди да стигне до ролята на Влад, Адриан Нартеа има десетгодишна спортна кариера на професионален волейболист. Признава, че е много дисциплиниран и организиран покрай спорта. В живота му следва и сериозна модна кариера, с много участия в ревюта и реклами, като водещ на предавания и специални събития. Лицето му често е избирано за реклами, където играе или съпруг, или баща, разказва смеейки се чаровният актьор. 
 
Но истинската роля на баща се оказва любима за него в реалния живот. Има чудесна малка дъщеря, която обожава и която го учи на търпение. Издава, че съвсем скоро семейството му очаква появата на второто си дете.
 
“Не искам да се чувствам като знаменитост, но след успеха на сериала всички се отнасят към мен като към звезда”, продължава разказа си той. ”Това ме радва, но е и голяма отговорност, защото трябва да си пример”. Актьорът има хиляди последователи в социалните мрежи, като голяма част от тях са деца. 
 
Пред зрителите той сподели щастието си, че сериалът се радва на успех и в България и че е идвал у нас неведнъж. Пред репортерката Цвета Макгрегър актьорът разкри и че планира да пристигне в България съвсем скоро, за да покара любимия си сноуборд.
 
Цялото интервю с Адриан Нартеа  можете да видите тук (9:55 мин.).