БНТ се похвали с най-гледана новогодишна програма

1 януари 2021 | 19:21 Дачев
Най-много зрители са предпочели БНТ1 в новогодишната вечер, похвалиха се от обществената медия. Тя е най-гледаната телевизия цялата вечер до края на празничната програма след полунощ (от 20 ч. до 0:30 ч., бел.ред.).
 
Спектакълът "Новогодишна щръклица" изпреварва значително „Шоуто на Николаос Цитиридис“ и концерта „Маскираният певец“, съответно по bTV и NOVA между 20 и 22 ч. Усреднените данни на агенция ГАРБ показват, че 40.30% от зрителите в този часови пояс са избрали забавното предаване по БНТ, което има рейтинг 16.55%. На второ място се нарежда "Маскираният певец" с 21.00% пазарен дял (рейтинг 8.54%), а развлекателното шоу на Цитиридис са предпочели 15.60% от зрителите (рейтинг 6.35%) в този часови пояс.
 
Обществената телевизия запазва този интерес и със следващото шоу в слота 22 - 23:50 ч. "Нова година с БНТ" с водещи Руслан Мъйнов и Александра Сърчаджиева е предпочетено от 40.00% от зрителите (рейтинг 15.3%) пред предаването "2020-а, чао, чао!" на bTV с водещи Иван Христов, Андрей Арнаудов, Мария Игнатова и Мария Силвестър, което постига пазарен дял 19.68% и рейтинг 7.57%. 
Телевизия NOVA излъчва игрален филм - екшън комедия от 2003 г. с Джеки Чан, привлякъл 10.82% от аудиторията (4.15% рейтинг).
 
Точно в полунощ, повече от половината български зрители са посрещнали новата година с БНТ. В този час данните на ГАРБ показват рейтинг над 20% и пазарен дял близо 55% за обществената медия.

Съобщението на БНТ не посочва данни за възрастовата структура на изследваната аудитория, предполагаемо става въпрос за всички зрители над 3 г.

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков изрази възторга си в своя профил в социалната мрежа:
"Добри хора, благодарим ви от сърце! Вие ни избрахте в новогодишната нощ и ни дадохте доверието си! БНТ е най- гледаната телевизия на празника, с дял от аудиторията двойно по-висок от следващите! И Щръклицата, и новогодишното шоу на БНТ са ви харесали много повече от всичко останало! Благодарим ви, че сте били с нас през целия празник, това е огромна чест за всички колеги, искрено се радваме!

С толкова удивителни не съм писал от седми клас. Още веднъж - поклон, няма по-голямо удоволетворение от това, да оценят труда ни. Ще се стараем да оправдаваме доверието и обичта ви през цялата нова година.

И накрая нека кажа ясно: заслугата е на всички, които направиха тази програма. Скъпи колеги, вие сте фантастични! Господ да ви даде здраве и късмет, а на нашите зрители - дълги години щастие! Признателни и щастливи сме, добри хора! Много!"



ИЗБРАНО