Нови директори в bTV, Марина Цекова в екипа

21 декември 2020 | 15:15 Дачев
Маргарита Александрова и Венелин Петков вече не заемат постовете си на директор „Програма“ и директор „Новини, актуални предавания и спорт“. Чрез вътрешна промоция те са заменени от Христо Хаджитанев, който e новият директор „Програма“ и Антон Хекимян, който заема поста директор „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV Media Group.

Решението е на главния изпълнителен директор на bTV Мартин Швехлак, който се присъедини преди седмица към компанията с ясна визия и план как да привлече повече зрители и потребители на всички bTV канали. 
“PPF е решена да вложи значителни инвестиции в нова програма и съдържание, но има нужда от увереност, че целият мениджърски екип ще приеме планираните промени и ще работи за изпълнението на бизнес целите”, каза Любош Йетмар, главен изпълнителен директор на СМЕ България.
 
“През 2020 година bTV трябваше да адаптира програмата си към COVID-19 пандемията, което доведе до по-малко инвестиции в съдържанието и загуба на зрители. Основната ми цел е да обърна тази тенденция като модернизирам програмата и съдържанието и работя за повече  разнообразно ТВ развлечение и висококачествени новини по всичките ни канали. Назначих Христо и Антон, защото те притежават хъса, експертизата, енергията и жаждата за иновация, от която имаме нужда, за да върнем водещата си позиция в България“, каза Мартин Швехлак, главен изпълнителен директор на bTV Media Group.
 
„Очаквайте много иновации в съдържанието на bTV Media Group през 2021 – нови шоупрограми, повече локални продукции в праймтайм, разнообразно програмиране и модерно съдържание, което отговаря на зрителските интереси на всички канали и платформи на bTV”, каза Христо Хаджитанев, който беше назначен на поста директор „Програма“ заради богатия си опит и експертиза в ТВ съдържанието, проучванията, консултантската дейност и управлението на ТВ проекти и екипи.
 
Антон Хекимян е избран от Мартин Швехлак, който дойде в bTV със значителен опит в новините и мениджмънта, заради огромния му принос към успеха на нюзрума на bTV, силата му в представянето на теми и репортажи и професионалната му всеотдайност към фактите и обективните новини.
„Оставам посветен на плурализма и обективната журналистика и ще работя с талантливия и всеотдаен екип на bTV, за да привлека още повече зрители пред екрана на bTV”, каза новоназначеният директор „Новини, актуални предавания и спорт“ Антон Хекимян. 

Хекимян ще води "Тази сутрин" до намирането на нов водещ.

* * * * * * *
 
Вътрешната промоция беше решението, което компанията предпочете пред търсенето на специалисти извън bTV. Приоритет за медията е осигуряването на приемственост в екипа и мобилизирането на завидния талант и безрезервност, които целият екип на bTV притежава. 
 
„Благодарим на Маргарита Александрова и Венелин Петков за тяхната всеотдайност и професионализъм и им пожелаваме здраве и успех в бъдеще. Те имат голям принос към успеха и страхотната корпоративна култура на bTV, но е нужна нова енергия и посока, за да засилим позицията на bTV и да я утвърдим като лидер на ТВ, онлайн и радио пазара”, добавя г-н Швехлак
 
* * * * * * *

Едно от най-разпознаваемите лица в българската ТВ журналистика - Марина Цекова - се присъединява към екипа на "bTV Новините" от днес. 
Зрителите ще я видят като водещ на емисията в 17:00 ч. още утре, на 22 декември 2020 г., вторник.
 
Тя е завършила Немската гимназия в София, след което в Берлин учи Публицистика и комуникация и Филмови науки, като завършва и магистратура Медии и политически комуникации отново в немската столица. Прави и медийни и специализации и лидерски тренинги в цял свят, включително и като част от мрежата на World Press Institute в САЩ. 
Медиен опит Марина Цекова трупа в Deutsche Welle в Бон, в БНР, сп. L’europeo и други, а магията на телевизията открива през 2011 като стажант в публицистичното предаване „Панорама“, след което и като репортер, водещ и продуцент в Нова Телевизия. 
 
Тя се присъединява към bTV Новините с увереност, че опитът и силното й присъствие на екран ще допринесат още повече за утвърждаване на лидерската роля на редакцията с най-голямо доверие в България.
„Идвам и с огромното желание да продължавам да се развивам като професионалист във всички направления на ТВ и онлайн журналистиката. За мен е привилегия да бъда част от нюзрума на bTV, който вече 20 години задава стандартите за правене на новини.“ 
 
През 2018 Марина Цекова получава награда за Качествена и обективна ТВ журналистика на сп. Business Lady. Носител е и на специалната награда на медийния фестивал „Българска Европа“ през 2016, както и на „Светове и цветове“ през 2015. Същата година е отличена и от Българската търговско-промишлена палата за обективно отразяване на проблемите на бизнеса в страната, получава и приза „Мис ТВ чар“. През пролетта на 2014 Марина Цекова е удостоена и с признанието „Достойните българи“ на в-к „24 часа“.
 
Марина е автор на редица материали, които в последните години развълнуваха телевизионните зрители  – журналистически разследвания за търговията с деца на черно и схеми за купен вот по време на местни и парламентарни избори, материали за ужаса на най-страшния концентрационен лагер Аушвиц. Марина е отразявала терористичните атаки в Берлин, Кьолн и Истанбул, денят на гнева в Йерусалим и Западния Бряг. Отразявала е финансовата криза в Гърция и масовите протести в Румъния. 


ИЗБРАНО