Ловци на вируси (неделя, National Geographic)

22 ноември 2020 | 12:26 Дачев
Истории на учени, които в момента се опитват да идентифицират поредицата от събития, които могат да причинят следващата глобална пандемия. Какво можем да направим, за да предотвратим следваща зараза?
 
Епидемиологът, еколог и сътрудник на National Geographic Кристофър Голдън е на мисия да сглоби парченцата от пъзела, обхващащ култура, болести и околна среда, за да открие моделите, които причиняват глобални здравни кризи. Чуждестранният кореспондент на ABC News Джеймс Лонгман става пряк свидетел на опустошителните последствия от COVID-19 в глобален мащаб и ще използва своя изследователски опит, за да намери отговорите на неотложните въпроси, за които обществото копнее. Голдън и Лонгман ще предприемат едно епично пътешествие през континентите, за да се срещнат със смелите учени.
 
Голдън и Лонгман си проправят път през летища, хващат градски таксита и се опитват да се справят с нормални човешки взаимодействия, които сега са опорочени от настоящата глобална пандемия. Те ще се присъединят към ловците на вируси, които извършват спешна работа на терен в следните потенциално опасни зони: Либерия, Тайланд, Турция и САЩ.
 
Ще се срещнем още с Джим Дезмънд, консултиращ ветеринар, EcoHealth Alliance и с Кендра Фелпс, полеви учен, изучаващ прилепи.
 
Още подробности
 


ИЗБРАНО