Два екипа на БНТ отразяват изборите в САЩ

28 октомври 2020 | 14:56 Дачев
Новинарският екип на БНТ ще проследи изборите за 46-ти американски президент с преките впечатления на своите специални пратеници. Журналистите Цветелина Йорданова и Александър Марков и операторите Атанас Атанасов и Владимир Богдански ще проследят развръзката на вота в Съединените щати с акцент върху това, което интересува българските зрители. Те подготвят специални репортажи, ексклузивни интервюта и задълбочени прогнози от Вашингтон и други ключови точки на Съединените щати. 
 
„Тази кампания е като никоя досега. Изборите са с непредвидима развръзка и дори не е сигурно, че в края на изборния ден ще знаем кой е победителят“, казва Цветелина Йорданова. Тя е изпълнителен продуцент „Международни новини“ в нюзрума на БНТ и не за първи път е в САЩ, за да отразява американските политически процеси. 
 
„Битката за Белия дом се води по време на друга битка. Тази с COVID-19. Тя вече се отрази на предизборната кампания. Но още много фактори оказват влияние – напрежението около полицейското насилие и последвалите протести, икономическата криза… Разбира се, нас ни интересува и какъв избор ще направят българите в САЩ“, казва Александър Марков. Той е политически репортер в нюзрума на БНТ и за последен път беше във Вашингтон, за да отрази срещата между Бойко Борисов и Доналд Тръмп.
 
Операторите Атанас Атанасов и Владимир Богдански са отразявали за БНТ едни от най-важните международни събития и са заснели някои от най-добрите репортажи на БНТ от конфликтни точки. 
 
БНТ ще проследи изборите не само в новинарските емисии „По света и и у нас“ и актуалните предавания. В реално време това се случва и в специалната секция „САЩ 2020“ на дигиталната платформа BNTNEWS. Секцията „САЩ 2020“ съществува от 4 месеца и там могат да се открият не само актуалните новини. Аудиторията може да се ориентира и да разбере спецификата на американския изборен процес и политическата ситуация в САЩ.  
 


ИЗБРАНО