Два нови сериала по Epic Drama ни настройват за Хелоуин

1 октомври 2020 | 14:13 Дачев
Черната комедия в шест епизода „Умри за снимка“ дебютира на 16 октомври. „Случаят „Енфийлд“ в три части, по действителни събития, е по Epic Drama точно на Halloween
 
"Умри за снимка" ("Dead Still", Ирландия, Канада, Германия, 2020)
В ролите: Майкъл Смайли, Айлийн О'Хигинс, Кeр Лоугън, Ейдън О'Хеър
от петък, 16 октомври, 22:00 ч.
 
Актьорите в главните роли са известни както от телевизионния, така и от големия екран с участията си в Game of Thrones, "Черното огледало" и "Лутър", както и във филми като "Мери, шотландската кралица", "Другата Болейн" и "Краят на света".  
 
Дъблин 1880 година. Фотоапаратите поевтиняват и страната се изпълва с фотографски студиа, но замира практиката на възпоменателната фотография - портретна фотография на наскоро починали хора. 
 
Известният възпоменателен фотограф Брок Бленхаргасет се опитва да съживи бизнеса си след инцидент и има нужда от помощта на отчуждената си племенница Нанси Викърс и ентусиазирания си нов помощник Конъл Молой. След бурно начало, служебните им взаимоотношения започват да се развиват, но изглежда нещо по-зловещо се включва в играта на фотографията на смъртници.
 
Разследванията на детектив Фредерик Ригън в Дъблинския замък предполагат, че убиец може би се възползва от новопоявилия се вкус към друг тип възпоменателна фотография, а именно - снимки на хора в смъртна агония. Броят на труповете се увеличава и Бленхаргасет, Молой и Нанси трябва да попречат на намеренията на убиеца не само да съсипе бизнеса им, но и да ги погуби.
 
* * * * * * *
 
Случаят "Енфийлд" ("The Enfield Haunting", Великобритания, 2015)
В ролите: Тимъти Спол, Матю Макфадън, Елинор Уърдингтън Кокс
от събота, 31 октомври, в три вечери, 22:00 ч.
 
Екипът на поредицата получи номинация за наградите "БАФТА" 2016 за най-добър минисериал и най-добра поддържаща актриса (Елинор Кокс). Участват още някои от най-обичаните британски актьори, сред които Тимъти Спол, познат от "Хари Потър", "Речта на краля" и "Мистър Търнър".
 
Адаптация на книгата на Гай Лайън Плейфеър "Къщата е обитавана от духове", смразяващата драматична поредица от три части представя ужасяващи и странни реални събития, които се случват в обикновена къща през 1977 година.
 
В сърцето на историята е Джанет Ходжсън, 11-годишно момиче. Тя е измъчвана от паранормални явления... или поне в това й се иска да повярват всички и особено Морис Грос - изследовател, който се опитва да я защити от странните тъмни сили. Така той се надява да се примири с ненавременната смърт на собствената си дъщеря...


ИЗБРАНО