„Седмицата на акулите“ се завръща по Discovery

12 август 2020 | 16:34 Дачев
Очакваното лятно тв събитие се завръща с още по-големи акули и открития в понеделник, 17 август и ще продължи до 23 август по Discovery Channel
Програмата на „Седмицата на акулите“ 2020 ще предостави невероятни истории с акули и ще отбележи двадесетата годишнина на „Въздушни челюсти“. Тази година зрителите ще се потопят в океани по целия свят с феноменални разкрития за мистериозния живот на тези невероятни създания.
 
Discovery Channel продължава да работи с десетки от най-добрите морски биолози и учени в света, за да достави нови, иновативни технологии за изследване на акулите и да събира информация за някои от най-уникалните видове акули. „Седмицата на акулите“ ще отведе зрителите в Нова Зеландия, Австралия и Южна Африка, за да провери как изолацията и намалената човешка активност в моретата са дали възможност на акулите да възстановят океаните.
 
Тази година програмата на „Седмицата на акулите“ включва:
 
Въздушни челюсти“ – 17 август, 00:00 часа
„Седмицата на акулите“ отбелязва 20 години невероятни кадри на летящи във въздуха акули. Присъединете се към Джеф Курр, Крис Фалоус, Дики Чивел и много други, докато преразглеждат най-популярните и емблематични моменти от „Въздушни челюсти“.
 
Беър срещу акулите“ - 18 август, 00:00 часа
Беър Грилс е оцелявал на най-екстремните кътчета на планетата – от замръзналите върхове на Еверест до горещите пясъци на пустинята Сахара, но какво ще се случи, когато се изправи лице в лице с акули, които имат предимството да плуват в свои води? Това ще бъде най-големия тест за уменията на Грилс. Абсолютният оцеляващ срещу най-големия морски хищник. 
 
Фелпс срещу акулата“ - 19 август, 00:00 часа
Те са едни от най-бързите хищници на планетата – акулите. Той е един от най-великите шампиони по плуване – Майкъл Фелпс. 39 световни рекорда. 23 олимпийски златни медала. Но има един противник, който му остава да надмине. Един от най-знаковите атлети се изправя срещу най-големия морски хищник във „Фелпс срещу акулата“.
 
Топ 50 от седмицата на акулите“ – 20 август, 00:00 часа
Празнуване на 30 години опасно близки срещи, смъртоносни атаки и зашеметяващи подводни кадри. Като гости ще видите най-големите звезди - почитатели на акулите.
 
Преследвани: Седмица на акулите“ – 21 август, 00:00 часа
В Тихия океан опасност дебне точно под повърхността. По крайбрежния бряг на Южна Калифорния самотната майка Лиан Ериксън се наслаждава на релаксиращ ден на плажа, когато се сблъсква с най-лошия си кошмар - гигантска Голяма бяла акула, която я хваща за крака и я влачи под водата. Край каменистия северен бряг на Хаваите, рибарят Бракстън Роха е поставен в засада от тигрова акула, толкова масивна, че лесно може да го погълне цял. След тези злобни атаки и двете жертви трябва да се преборят с нараняванията си, за да останат в безопасност преди да е станало твърде късно.
 
Тайсън срещу акулите“ – 22 август, 00:00 часа
В единствен по рода си филм, двама противници се изправят на водния ринг, за да преммерят сили. В единия ъгъл от Бруклин, Ню Йорк, е световният шампион в тежка категория Майк Тайсън. В другия ъгъл, от сините дълбини на Бахамските острови е най-големия хищник в океана – Тигровата акула. Килограм по килограм, хапка по хапка, само един ще бъде обявен за първият шампион в тежка категория в океана.
 
Уил Смит в дълбоки води“ – 23 август, 00:00 часа
Уил Смит се впуска в приключение, вълнения и води, гъмжащи от акули, докато се изправя срещу страха си от открити води и отворените челюсти на най-жестоките хищници.
 
* * * * * * *
 
Тази година Oceana и Discovery продължават да се обединяват, за да помогнат за защита на акулите, които са застрашени от глобална търговия с перки от акули, която включва перки от 73 милиона акули всяка година. Борбата срещу тази брутална, разточителна практика се подкрепя от Discovery и други партньори от „Седмицата на акулите“, които създават съдържание, за да обучават феновете защо здравите океани се нуждаят от акули и набират средства в подкрепа на кампаниите на Oceana, които включват застъпничество за приемането на Закон за прекратяване на търговията с перки от акули от 2019 г.


ИЗБРАНО