Магията на Шампионска лига - отново

5 август 2020 | 14:32 Дачев
Барселона – Наполи и Байерн Мюнхен – Челси обещават зрелищен празник за феновете на футбола
 
След повече от четири месеца прекъсване заради пандемията от COVID-19, тази събота - 8 август 2020, в каналите на bTV Media Group официално се завръщат битките от Шампионската лига.
 
За първи път в историята на турнира, реваншите от осминафиналната фаза от сезон 2019/2020 ще започнат заедно с мачовете от сезон 2020/2021. Точно в 21:30 ч. водещият на "bTV Спорт" Валери Генов ще открие специалното коментарно студио, посветено на оспорваните срещи.
 
От 22:00 ч. по bTV Action Барселона отново ще търси победа над Наполи, след като първият им сблъсък завърши с равенство 1:1 в Неапол. 
Каталунците ще играят без Усман Дембеле и Самюел Юмтити, а главоболията на треньора Кике Сетиен са свързани и с травмата на Клеман Лангле.
Участието на звездата на "адзурите" Лоренцо Инсиние също е под въпрос. Продължаването в Шампионската лига е последната възможност на Барселона за спасяване на сезона, а дали Наполи ще успее да надделее в двубоя на "Камп Ноу" – зрителите ще научат от коментара на Никола Кацаров
 
В същото време, но по RING, пряко ще се излъчва реваншът между Байерн Мюнхен и Челси.
Баварският колос вече стъпи с единия крак на четвъртфиналите, след като записа класически успех над противника си с 3:0 в Лондон преди „замразяването“ на сезона. Така, хегемонът на Германия си извоюва сериозно предимство, а тази събота ще опита да довърши започнатото, този път на собствена територия - стадион „Алианц Арена“ в Мюнхен. 
Способни ли са на чудо „сините" от Лондон, след като няма да могат да разчитат на Сесар Аспиликуета, Кристиан Пулишич и Педро? Отговорът – тази събота от 22.00 ч., а коментатор на сблъсъка ще бъде Георги Попвасилев.
 
Очаквано, по трибуните няма да присъстват фенове, като във връзка с пандемията и усилията на здравните работници, от Европейската футболна централа (УЕФА) решиха да изразят своята признателност с красноречив жест – върху тениската на всеки един от играчите на терена, зрителите ще виждат думата „Благодаря!“. Всеки отбор сам ще реши на какъв език да я изпише. 
 
В допълнение, всеки от мачовете ще започне с минута мълчание в памет на жертвите на пандемията от COVID-19.


ИЗБРАНО