Десет малки негърчета (неделя, Bulgaria ON AIR)

24 май 2020 | 00:47 Дачев
Минисериалът "And Then There Were None" (BBC, 2015 г.) е по едноименния роман от 1939 г. на Агата Кристи, известен у нас под първоначалното си заглавие "Десет малки негърчета" ("Ten Little Niggers").

Седем души, всички непознати един за друг, са примамени да заминат към дома на г-н и г-жа Оуен – собственици на голямо имение, разположено на изолирания остров Индиън Айлънд, до който има достъп само с лодка. Това е изолирано място близо до крайбрежната ивица край Девън в Северна Англия. Заедно с тях пътува и Вера Клейторн, новият личен секретар на богатото семейство, а единствените други хора, които се намират на острова, са семейство Оуен.
 
Когато пристигат там непознатите гости разбират, че никой от тях не познава и никога не е срещал семейство Оуен. Това се отнася дори за двойката икономи, живеещи там. Заседнали на острова най-малко за три дни, докато пристигне следващата лодка, всички осъзнават, че са попаднали в предварително подготвения капан на Оуен. Един по един те изчезват мистериозно, а това, което прави обстановката наистина плашеща, е все по-голямото съмнение, че загадъчният убиец може да се окаже един от тях. В опит да открият кой стои зад всичко това, десетимата непознати обединяват усилия, но когато подозренията помежду им се изострят става ясно, че в тази убийствена игра можеш да разчиташ единствено на себе си. 
 
В актьорския състав влизат признати международни звезди - Сам Нийл, Ейдън Търнър, Миранда Ричардсън, Чарлз Данс и други. Режисира Крейг Вивейрос.
 
Втората част на продукцията ще се излъчи следващата неделя отново в 19:30 ч.


ИЗБРАНО